Home / Doesburg / Auto’s Doesburger in beslag na ontdekking hennepkwekerij

Auto’s Doesburger in beslag na ontdekking hennepkwekerij

DOESBURG – Na de ontdekking, woensdagochtend 19 februari, van een hennepkwekerij in huis bij een 29-jarige inwoner van Doesburg, heeft de politie beslag gelegd op zijn drie personenauto’s. De Doesburger zelf werd daarbij aangehouden.

De politie besloot die ochtend een nader onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van de Doesburger. Aanleiding was onder meer een melding via Meld Misdaad Anoniem. Aangevuld met eigen onderzoek was er voor de politie voldoende reden om het huis van de man binnen te gaan. Op de zolder was een tent ingericht voor de hennepteelt en werden 8 planten aangetroffen. Daarnaast werden nog tientallen henneptoppen aangetroffen die gedroogd werden.

Vanwege het vermoeden van eerdere oogsten werd ook beslag gelegd op drie personenauto’s van de Doesburger. De politie vermoedt dat die zijn bekostigd uit wederrechtelijk verkregen voordeel. Van diefstal van stroom bleek overigens geen sprake. De Doesburger is inmiddels na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.