Home / Doesburg / Cheque voor 0313

Cheque voor 0313

DOESBURG – Stagiair Jaron de Keyzer van jongerencentrum 0313 mocht woensdagmiddag de honneurs waarnemen. Uit handen van Josine van Kesteren van het Oranje Fonds kreeg hij een cheque van maar liefst 3000 euro. Een mooie bedrag dat 0313 goed kan gebruiken.

Het Oranje Fonds is een partner van de Postcode Loterij. Eind vorig jaar viel de straatprijs in de Koppelweg in Doesburg. Het Oranje Fonds zoekt bij de Straatprijs altijd een buurtinitiatief, dat eveneens een financieel extraatje krijgt. In Doesburg was dat Jongerencentrum 0313, dat het bedrag wil besteden aan een geluidsinstallatie. “Deze installatie is mobiel, zodat hij ook door andere organisaties en verenigingen voor een schappelijk prijsje te huren is”, aldus Jaron de Keyzer. “Zo is het echt een buurtcadeau.”
Jaron heeft het deze week druk, hij krijgt acht basisschoolgroepen op bezoek voor het project Democratie Fabriek. In het Jongerencentrum staat een heuse fabriek opgebouwd, waar de kinderen door middel van opdrachten leren over democratie en vrijheid van meningsuiting. Een project dat ook voor oudere jongeren en zelfs volwassenen interessant is en daarom dus ook prima in het straatje van het Oranje Fonds past. Josine van Kesteren zet dus vrolijk een helmpje op om in de Fabriek de cheque aan Jaron te overhandigen.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.