Home / Rozendaal / Dorpsschool komt op Bremlaan

Dorpsschool komt op Bremlaan

ROZENDAAL – In een hevig debat woensdag 18 februari in het gemeentehuis in Rozendaal is na een jarenlange discussie eindelijk de knoop doorgehakt. De dorpsschool komt op de Bremlaan. Een meerderheid van de raadsleden van Rosendael ’74 en Progressief Akkoord (PAK) stemden voor deze locatie.

De argumenten die al jarenlang de revue passeren, werden nogmaals herhaald. De BGR stelde nog voor om de besluitvorming uit te stellen en om nog eens te onderzoeken of herbouw van de school op de Steenhoek een haalbare optie kan zijn. Maar daar moesten de andere twee partijen niets van weten. Met een motie lukte het Rosendael ’74 en PAK de BGR te overtuigen. De bewoners van de Bremlaan worden betrokken bij de bouw van de nieuwe school en de daarbij behorende verkeersplannen. De twee coalitiepartijen wensen niet per se een tunnel onder de Schelmseweg om de verkeerssituatie veiliger te maken. Ze staan zeker open voor andere en goedkopere alternatieven.

Een juridische strijd met tegenstanders gaat het misschien nog wel worden. Bij de raadsvergadering waren veel andere belanghebbenden aanwezig en betrokken bewoners. De stichting Behoud Karakter Bremheuvel kondigde een rechtsgang aan wegens de manier waarop de plannen zijn ontstaan.

Even een stukje geschiedenis. In 2005 heeft de toenmalige gemeenteraad besloten de huidige capaciteit van de Dorpsschool op de locatie Steenhoek het maximum te vinden; de huidige capaciteit van de school is zes groepen. Op 12 december 2006 heeft de gemeenteraad unaniem besloten het bestaande schoolgebouw niet te renoveren maar uit te gaan van nieuwbouw. Op grond van dat standpunt zijn na een eerste selectie drie locaties nader onderzocht; de Steenhoek, de Del en het Rhedens
26 Februari 2013 heeft de gemeenteraad de locatie Bremlaan als voorkeurslocatie aangewezen. Inmiddels is met de provincie over verschillende mogelijkheden voor de verkeersveilige afwikkeling gesproken, met de grondeigenaar is overeenstemming bereikt over de hoogte van de koopsom voor de aankoop van de grond. Een financieel overzicht gebaseerd op de geactualiseerde grondexploitatie de Del ligt vertrouwelijk ter inzage voor raads- en commissieleden, hieruit blijkt dat de kosten de bouw van de school, de grondverwerving en tunnel mits uitgegaan wordt van de goedkope variant binnen de
verwachte opbrengsten van de Del zijn te realiseren.
Nu de gemeenteraad definitief voor de Bremlaan heeft gekozen, gaat het college voorbereidingen treffen het bestemmingsplan in procedure te brengen.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.