Home / Doesburg / SP eist openbare discussie over sociale plannen Doesburg

SP eist openbare discussie over sociale plannen Doesburg

DOESBURG – De SP in Doesburg heeft bezwaar tegen het voorstel van wethouder Bollen (PvdA) om informele bijeenkomsten te houden met een raadswerkgroep voor belangrijke aankomend sociale besluiten. SP-lijstrekker Patrick Ott: “Het voorstel riekt naar achterkamertjespolitiek.”

Volgens Ott is het voorstel bedoeld voor het rijp maken van de geesten voor de aankomende verslechtering. “Het woord is nu toch echt eerst aan de kiezer, en het is ongepast om nu al te gaan voorsorteren voordat de kiezer heeft gesproken”, aldus de woordvoerder van de partij die liefst helemaal niets zou willen veranderen aan de zorg.

De SP stelt en onderschrijft dat de gemeenteraad goed en tijdig geïnformeerd moet worden. En dat de onderlinge politieke discussie tijdig en goed met plaatsvinden. Maar de SP vraagt zich af waarom dit informeel en in een klein groep moet plaatsvinden? Het gaat volgens hen toch de gehele gemeenteraad aan, en het is toch de straks nieuw gekozen gemeenteraad dit hierover gaat beslissen? Bovendien gaat het alle Doesburgers aan, waarom worden zij niet betrokken bij de plannen en discussie?

De SP stelt als alternatief voor om over de belangrijke thema’s van de belangrijke sociale kwestie, zoals de tegenprestatie voor mensen in de bijstand en de bezuiniging op de thuiszorg, openbare en aangekondigde bijeenkomsten te gaan organiseren. “Opdat we weten welke opvattingen er onder de Doesburgers leven, en de Doesburgers weten welke opvatting er onder de politieke partijen leven, en we daarover in discussie kunnen gaan”, aldus Ott. De SP hecht er aan dat voordat er politieke stappen worden gezet een zorgvuldige maatschappelijke discussie over wordt gevoerd in Doesburg.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.