Home / Dieren / Militaire oefening in en rondom Dieren

Militaire oefening in en rondom Dieren

DIEREN – Van 24 tot en met 28 februari oefent de Koninklijke Landmacht in de gemeente Rheden en omgeving. Het betreft een oefening van het Opleidings- en TrainingsCentrum Manoeuvre. Het gebied waarin geoefend wordt bevindt zich tussen Apeldoorn, Hengelo, Groenlo en Dieren. De oefening speelt zich voornamelijk af op de openbare weg.

De eenheid verplaatst zich te voet en met (pantser) voertuigen door het gebied. De militairen beoefenen zaken zoals verplaatsingen met voertuigen, verplaatsingen te voet, observatie posten etc. Zij maken gebruik van een geluidsarm verkenningsvoertuig. De militairen zijn bewapend, maar gebruiken geen munitie of oefenmunitie.

Het ministerie van Defensie doet er alles aan om hinder of overlast voor inwoners en verkeersdeelnemers te voorkomen. Mochten mensen desondanks toch vragen of klachten hebben dan kunnen zij dit melden aan het Ministerie van Defensie, Hoofdkwartier 11 Luchtmobiele Brigade in Arnhem, telefoon: 026 – 35 31 296.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.