Veel plezier om De Gouden Theepot

HOOILAND – Schrijver Dick Eggengoor uit Apeldoorn genoot zaterdagavond met volle teugen van de opvoering van zijn nieuwste toneelproduct ‘De Gouden Theepot’. De klucht schreef hij in 2012, maar hij zag voor de eerste keer het spelen van dit stuk. Na afloop was hij vol lof over het spel van de toneelgroep van de Buurtvereniging BAZO in gebouw Samuel in de buurtschap Hooiland. De groep had, volgens Eggengoor, het juist gespeeld zoals hij het bedoeld had. Vrijdag en zaterdag kregen de spelers een staande ovatie van het publiek voor het prachtige spel.

Voorzitter Dekker mocht twee avonden een volle zaal begroeten. Hij vond het prettig dat de toneelgroep wederom een mooi stuk had gekozen om leden en belangstellenden een leuke avond te bezorgen. Ook deed hij een oproep om nieuwe bestuursleden voor de BAZO.

Onder leiding van Riet Barkel speelde de groep de nieuwste klucht van Eggengoor. De schrijver bedacht een verhaal over een grote boer Sicco Wolderink (Henk Aarsen) die hele dagen niks deed als klagen over zijn kwalen. Zij mopperige dochter Aaltje (Fenny Verbeek) was de rijke erfgename (De Gouden Theepot) want boer Wolderink had maar liefst 35 hectare beste grond en veel geld op de bank. Freek Harmsen speelde de rol van Bastiaan Wolf een projectonwikkelaar die de boerderij wilde kopen en een oogje had op de rijke boerendochter.
Er zat veel actie in het stuk. Op een keer zat boer Sicco samen met Geeze Goezegat (Reinie Nikkels), Tjalling Perkaan (Roel Veldhuis) en Koba Mellaert (Betsie Bouwmeester) samen in ‘de berrekaste’. Caroline Bosch was de bazige vrouw Tjalling en Liesbeth Udink speelde de rol van Chantal Vluggertje een kantoorjuffrouw. Peter ter Maaten was Tinus de sullige zoon die steeds ‘wat een gedoe’ als stopwoord gebruikte. Martin Veldhuis was Hendrik Wassink de knecht.
Voor de spelers, soufleuse Dini Veldhuis, decorbouwers Jan Schimmel en Wim Bouwmeester, regiseuse Riet Barkel, grimeuse Mimi van de Akker en Rob Jansen waren er lovende woorden van de voorzitter met een bloemetje. Schrijver Eggengoor kreeg ook een roos aangeboden.

Komende vrijdag is de voorstelling uitverkocht. Voor de voorstelling op zaterdagmiddag 22 februari om 14.00 uur zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.