Home / Bronkhorst / Brummense schermers in Londen

Brummense schermers in Londen

BRUMMEN – De Brummense sabelspelers Mathijs Bos en Bente Obdeijn, beiden lid van schermvereniging Deropement uit Zutphen, zijn samen met collega-schermer Rik Theijssen van Scaramouche uit Arnhem en met trainer/coach Georges Derop naar Londen geweest. Ze namen daar deel aan het European Cadet Circuit voor schermers van 14 tot 17 jaar.

Dit jaar namen 207 schermers uit 17 landen deel aan dit toernooi. De wedstrijden werden gespeeld in de zeer indrukwekkende Olympische sportzaal en de nieuwe Leon Paul schermzaal. Het toernooi, op zeer hoog niveau, telde mee voor het European Cadet Circuit, en was een unieke ervaring voor de jeugdige schermers. Alle drie staan ze nu op de
Europese ranglijst en proberen ze een plaats te bemachtigen bij de beste 100 schermers van Europa.

Op de eerste dag schermden de deelnemers individueel. Bente Obdeijn uit Brummen wist de eerste eliminatie te halen, maar moest het helaas afleggen met 15 – 13 tegen de Italiaan Luca Invidiato en hij eindigde op een toch mooie 80ste plaats. Brummenaar Mathijs Bos kwam uit op een op zich eveneens mooie plek: 107. Rik Theijssen eindigde op plaats-100.

Op de tweede dag was het strijdtoneel voor de teamwedstrijden. Twintig teams traden hierbij aan. De drie schermers van Deropement hebben zich hier goed laten zien. Voor de toeschouwers werden zeer spannende partijen gespeeld. Bij het onderdeel equipe strijden de 3 schermers om zo snel mogelijk 45 punten te behalen. Het groepsgevoel staat hierbij hoog in het vaandel. Het resultaat van de wedstrijden in Londen was een verdiende 11e plek.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.