Home / Doesburg / Keijzer onder indruk Buurtacademie

Keijzer onder indruk Buurtacademie

DOESBURG – Ouderen, als individu en belangengroep, moeten worden gestimuleerd om zelf oplossingen te zoeken, maar het CDA vindt dat, waar dit niet lukt, de gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen. Mede…

Maandag heeft CDA Tweede Kamerlid en vice-fractievoorzitter Mona Keijzer een werkbezoek gebracht aan de dagbesteding en ouderenopvang van Caleidoz aan de Linie in Doesburg.

Al keuvelend met de ouderen moest ook Mona constateren dat veel ouderen en vrijwilligers niet blij zijn met verplaatsing van een groot deel van de activiteiten naar Beinum. Complimenten werden door de plaatselijke CDA-fractie in ontvangst genomen over hun optreden bij de commissie MO, met name ten aanzien van de niet te onderschatten risico’s voor de vrijwilligers en gebruikers van Caleidoz, in het geval ook ambtenaren van het gemeentehuis hun intrek gaan nemen in de Linie. Mona Keijzer vond het opmerkelijk dat in het collegebesluit om de bieb te verhuizen, op geen enkele wijze is geanticipeerd op de nieuwe Bibliotheekwet.

Naast het bezoeken van de activiteiten van Caleidoz, werd ook een bezoek gebracht aan de coördinator van de mantelzorg en zijn de gevolgen van de nieuwe WMO uitvoerig besproken. Zorgen zijn gedeeld over de gevaren van overbelasting bij mantelzorgers. Ook het taalmaatjesproject en de vrijwilligers van de buurtacademie zijn bezocht. Zichtbaar onder de indruk van het voorzieningenniveau van De Linie sprak Keijzer over ‘een pareltje in het welzijnswerk’. Een compliment die de vrijwilligers en gebruikers van de Buurtacademie en Caleidoz in hun zak mogen steken.

Tijdens de napraatcessie met belangstellenden, werd het CDA Kamerlid een doorkijk gegeven op de toekomstige WMO. Zorgpunten zijn, naast financiële consequenties voor de gemeente, de druk op de mantelzorgers, de stapeling van de eigen bijdragen, en de angst bij veel mensen die niet tot de minima behoren maar door de kabinetsplannen wel financieel de dupe dreigen te worden voor wat betreft de kosten van zorg nu het college heeft aangegeven in beginsel alleen maar de minima te compenseren. Onze fractie heeft in november vorig jaar aangegeven niet bij voorbaat alleen de minima te compenseren, maar ook de mensen met een inkomen boven het minimum loon. Deze groep mensen krijgen naar verhouding de grootste financiële klappen te verwerken.

Ook de wethouder van Sociale Zaken in Rheden, Tjebbe Vugts en Monique Reinders, kandidaat-raadslid uit Rheden, en de Doesburgse wethouder Fred Jansen behoorden tot de toehoorders maandag.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.