Home / Dieren / Oostelijk deel plan Traverse vernietigd door Raad van State

Oostelijk deel plan Traverse vernietigd door Raad van State

DIEREN DEN HAAG – De Raad van State heeft vrijdag het oostelijk deel van het plan Traverse Dieren van Provinciale State vernietigd. Het oostelijke deel van het provinciale inpassingsplan plan mag niet uitgevoerd worden. Tot het vernietigde deel horen het kruispunt Burgemeester de Bruinstraat en Burgemeester Willemsestraat, de Burgemeester Willemsestraat, de tunnel onder het spoor Kanaalweg Burgemeester Willemsestraat en een deel van de Kanaalweg. Het middenstuk van het Inpassingsplan en het westelijk deel (verlegging van de N348 ten behoeve van Hof te Dieren) zijn door de Raad in stand gelaten.

Met de uitspraak heeft de Raad van State gehoor gegeven aan de bezwaren van het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat, maar vooral aan de bezwaren van de bewoners van de drie huizen aan de Burgemeester Willemsestraat. Deze zouden door het inpassingsplan van provincie op een ‘eilandje’ te komen staan. De bewoners van deze huizen hebben meerdere malen bij provincie aangeklopt om tot een oplossing te komen, door hen bijvoorbeeld uit te kopen. Dat mocht niet baten. De Raad van State oordeelde vrijdag dat voor de bewoners, na realisatie van het plan, het woonklimaat niet langer aanvaardbaar is.
Provincie Gelderland is momenteel druk bezig met het bestuderen van de uitspraak. “Wat voor gevolgen de uitspraak van de Raad van State voor de uitvoering van de plannen heeft, kunnen we nog niet zeggen”, vertelt een woordvoerder van Gelderland. “Ik verwacht volgende week te kunnen zeggen of de vernietiging van het oostelijk deel voor vertraging zal zorgen.” Ook is er nog geen oplossing. “De uitspraak is een dik pak en dat zullen we eerst grondig moeten bestuderen.” De provincie is in ieder geval verheugd dat het westelijk deel overeind blijft.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.