Home / Rheden / Rode neuzen voor rode neuzen

Rode neuzen voor rode neuzen

RHEDEN – De ongeveer honderd deelnemers aan de twaalf uur durende polonaise marathon, hebben er allemaal tenminste twee uur lopen met die typische verende pas van de carnavallisten op zitten. De zaterdag gehouden actie was daarmee niet alleen zinnig voor het goede doel, maar ook een aardige training voor het grote carnaval dat over tien dagen begint. Carnavalsvereniging De Heiknüüters had dit ludieke evenement georganiseerd. De opbrengst was bestemd voor de Clini Clowns.

Burgemeester Petra van Wingerden was zaterdag naar Ons Huis gekomen om de actie te openen. Ze liep zelfs enkele rondjes voorop in de vrolijke slinger van bont verklede mensen. “Tóp,” zegt Anne Bruger van de Heiknüüters waarderend over haar optreden. “Ze zei in haar openingswoord dat ze een polonaise marathon en de koppeling van een carnavalsvereniging met de Clini Clowns een geweldig goed idee vond. Beide gebruiken rode neuzen als symbool,” verwoordt Bruger. Namens het gemeentebestuur mocht Van Wingerden bovendien een check overhandigen, zo origineel en sympathiek vond men de polonaise marathon.

De deelname was veel groter dan verwacht. Maar liefst zeventien teams van meestal zes personen hadden zich aangemeld. Veel teams waren afkomstig uit de eigen gelederen, maar ook twee zusterverenigingen waren met drie teams van de partij. Verder was er via Ridder Marc Koch een team uit korfbalvereniging Rheko geformeerd. Bruger: “Een collega van onze president Joost Elbers had gezegd dat ze helemaal niet van carnaval houdt, maar nu loopt ze toch in compleet carnavalspak mee in het team van haar bedrijf. Dat is toch prachtig!” Een aantal (Rhedense) verenigingen had wel hun sympathie betuigd, maar kon zich niet vrij maken; vaak deed men wel een duit in de pot.

Ook de toegestromende toeschouwers vonden de actie klaarblijkelijk zeer aansprekend. Menigeen deponeerde een envelop in de daarvoor bestemde melkbus. Zelfs de kersverse Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw Irma Dekker, zeker geen carnavalfanaat, kwam even kijken. Wat ook opviel was dat de Heiknüüters zelf zo enthousiast waren: iedereen vond het leuk om erbij te zijn! Er werd dan ook niet gesloft of gesjokt, de bonte stoet hield er stevig de pas in op de klanken van opwekkende carnavalsmarsen. Bruger vermeldt tevreden dat de club ‘nul komma nul kosten’ heeft hoeven maken: “Werkelijk alles wat we nodig hadden is gesponsord. Raambiljetten, flyers, grote borden aan de weg, de twee orkesten en de discotheek werken gratis mee, het personeel van Ons huis schenkt hun salaris van deze dag, alle ballonnen waren gratis. We zijn er in geslaagd om velen warm te krijgen ten bate van de Clini Clowns, een organisatie van onbesproken gedrag die zich inzet voor àlle zieke kinderen.”

Het dak ging eraf toen het eindbedrag bekend gemaakt werd: maar liefst 7202,00 euro. Het succes oversteeg daarmee de stoutste verwachtingen met tenminste een factor drie. Loco burgemeester Ronald Haverkamp overhandigde de check met dit fantastische bedrag aan een vertegenwoordiger van de Clini Clowns. De Heiknüüters hebben hun sociale gezicht weer eens meer dan waar gemaakt.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.