Home / Dieren / Vakkanjers Het Rhedens presenteren amfibievoertuigen

Vakkanjers Het Rhedens presenteren amfibievoertuigen

DIEREN – VMBO-leerlingen van Het Rhedens Dieren strijden op 21 februari om een plek in de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2014. De teams presenteren tijdens de schoolfinale hun zelfgebouwde amfibievoertuigen.

De opdracht van de Junior VakkanjerWedstrijden 2014 neemt de teams mee naar de toekomst van Nederland. Een toekomst waarin we ons voedsel zo duurzaam mogelijk produceren, in zelfvoorzienende kassen op kleine eilandjes in waterrijke gebieden. De Junior Vakkanjers werkten de afgelopen maanden aan het ontwerp en de bouw van een amfibievoertuig voor vervoer van en naar de kasseneilanden.
De komende maand komen op 39 verschillende vmbo-scholen in totaal ruim vierhonderd Junior Vakkanjers in actie tijdens de schoolfinales. Alleen het beste team per school gaat door naar de regiofinales. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich vervolgens voor de landelijke finale. Die is op 21 maart in de Fokker Terminal in Den Haag.
Met de Junior VakkanjerWedstrijden (voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. De wedstrijden enthousiasmeren de deelnemers, brengen hun vakmanschap en vaktrots op een nog hoger peil en bieden de scholen een ideaal platform voor techniekpromotie richting (potentiële) leerlingen, ouders en bedrijven. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.