Home / Doesburg / Dagbesteding en inloopactiviteiten verhuizen naar Beinum

Dagbesteding en inloopactiviteiten verhuizen naar Beinum

DOESBURG – De Linie 4 wordt een breed informatie-, advies- en ontmoetingscentrum voor alle Doesburgers. Een mooie ontwikkeling, die met de komst van de bibliotheek en ‘het voorportaal’ van de gemeente, steeds meer vorm krijgt. Enkele activiteiten van Caleidoz verhuizen om die reden naar De Beumerskamp.

Voor welzijnsorganisatie Caleidoz heeft de ontwikkeling op De Linie 4 tot gevolg dat niet al hun activiteiten meer in of vanuit De Linie kunnen plaatsvinden. De dagbesteding en de inloopactiviteiten verhuizen, na goed overleg met Caleidoz, naar de voormalige ruimte van de peuterspeelzaal het Hummelhuus in de wijk Beinum.

Wethouder Peter Bollen is tevreden met het bereikte resultaat. “We hebben de uitdrukkelijke wens van de vele betrokken vrijwilligers om de activiteiten bij elkaar te houden, waar kunnen maken. Ik hoop dat de nieuwe plek een levendig centrum wordt met veel activiteiten.” Caleidoz wil graag bij de ontwikkeling van deze ruimte de buurt en de wijkraad betrekken en ziet veel mogelijkheden voor het ontwikkelen en uitbouwen van activiteiten.

Caleidoz heeft een jaar geleden de activiteiten van het failliete Carion overgenomen. In de overeenkomst met Caleidoz was opgenomen dat de AWBZ dagbesteding op termijn elders in Doesburg gehuisvest moest worden. Maar nu ook de inloopactiviteiten uit De Linie moeten, is in goed overleg met Caleidoz een geschikte nieuwe locatie gevonden: de nevenruimte bij sporthal Beumerskamp. De ouderenadviseur, de vrijwillige ouderenadviseurs, de hulpdienst vervoer, het huisbezoekproject minima en de werkgroep voorlichting kunnen vanuit De Linie 4 blijven werken. Ook de computerinloop in het computerlokaal blijft mogelijk.

Eind maart al moet de verhuizing zijn gerealiseerd. Er wordt snel begonnen met de verbouwingswerkzaamheden om de nevenruimte van de sporthal Beumerskamp geschikt te maken. De inschatting is dat de verhuizing van de AWBZ dagbesteding/dagopvang voor eind maart gaat lukken. De gemeente gaat met Caleidoz in gesprek om op meer plekken in Doesburg welzijns- en ouderenwerk vorm te geven.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.