Home / Doesburg / Dubbelexpositie Schellekens en Ruud Smit VLAK in Doesburg

Dubbelexpositie Schellekens en Ruud Smit VLAK in Doesburg

DOESBURG – Van 16 februari tot 18 mei tonen de Doesburgse kunstenaars Marijke Schellekens en Ruud Smit in een dubbelexpositie foto’s en foto-glasobjecten in Galerie Diafragma in Doesburg.

In de zomer van 2013 fietsten de Doesburgse fotograaf Ruud Smit en zijn partner Lide van Bemmel van Duitsland naar Italië. Het gebied herbergt veel geschiedenis in de vorm van boerderijen, schuren en waterwerken, en bleek fascinerend. Smit was onder de indruk. Met een kleine camera, de pocketformaat Rolley B 35 met de Triostar 3.5/40 lens, en met de Delta professional 400 film van Ilford als ammunitie legde Smit de adembenemende vergezichten van de Povlakte vast op zwart-wit foto’s.

Smit’s foto’s inspireerden de Doesburgse kunstenaar Marijke Schellekens tot een keuze uit haar werk. Daarnaast waren voor Schellekens de bewegingen van zee, wind en regen op het brede strand van Terschelling een inspiratie. Schellekens fotografeerde de steeds veranderende patronen die ontstaan en noemt ze ‘Strandschilderijen.’ De vele kraaien op Terschelling, symbool van goede raad en wijsheid, en geassocieerd met licht en duisternis als natuurlijke eenheid werden het onderwerp voor de foto-glasobjecten die Schellekens in deze expositie laat zien.

Galerie Diafragma, Meipoortstraat 57, Doesburg, 16 februari tot 18 mei 2014. Opening 16 februari 12.00 tot 17.00 uur. Openingstijden bij aanwezigheid of op afspraak. Marijke Schellekens, 06 51082274, personare.nl, info@personare.nl. Ruud Smit, 06 44114158, metruudsmit.nl, ruudsmit@metruudsmit.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.