Home / Doesburg / ’t Olde Ras wordt voortgezet

’t Olde Ras wordt voortgezet

DOESBURG – Bennie Giesen, voorzitter van voorzitter van Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur ’t Olde Ras in Doesburg gaf vrijdag het stokje over aan Aron Aalderink en Tessa Brouwer. “Twee jaar geleden vond ik het tijd om het wat rustiger aan te doen. Ik ging op zoek naar een opvolger, maar dat viel nog niet mee. er waren er veel, maar niemand was geschikt. In Aron en Tessa heb ik alle vertrouwen”, vertelt Giesen.

De museumtuin is na 22 jaar een markante plek in Doesburg. Wethouder Ellen Mulder is dan ook verheugd dat de stichting en de museumtuin voortgezet worden. “Deze overdracht zorgt voor verjonging, vernieuwing en voortzetting van deze prachtige tuin. Daar zijn we als gemeente erg blij mee.”
Het stel loopt nu nog ‘stage’ (in eigen woorden), maar zijn al helemaal klaar om van hun passie hun werk te maken. Aalderink: “Ik wilde meer buiten gaan werken en dichter bij mezelf. De museumtuin is een prachtige locatie in een prachtige stad met veel toerisme. In feite gaat er niet zoveel veranderen. We gaan alleen nog meer open, we willen meer publieksactiviteiten gaan organiseren, we willen duurzamer worden door bijvoorbeeld zelf regenwater op te vangen en zonnepanelen en we willen mensen met een verstandelijke beperking betrekken bij de tuin.” Brouwer voegt enthousiast toe: “Waar ons hart ligt, gaan we ons werk van maken. We zijn dan ook ontzettend blij dat de heer Giesen zijn tuin ons toevertrouwt.” – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.