Home / Doesburg / Het houdt niet op, niet vanzelf

Het houdt niet op, niet vanzelf

DOESBURG – In de Philip Gastelaarsstraat, tegenover het stadhuis van Doesburg, werd vorige week maandag een oudere vrouw door haar twee dochters in en uit de auto gesleurd, uitgescholden en geduwd. Geen van de toegelopen omstanders greep in. Daar was in dit geval een goede reden voor, het tafereel werd namelijk opgenomen door twee camera’s. Maar zou het ‘in het echt’ anders gelopen zijn?

De straatscène is het begin van de try-out van de voorstelling ‘Het houdt niet op, niet vanzelf’ over huiselijk geweld, vooral tegenover ouderen. Theatergroep Het Miekes speelt korte sketches met thema’s als kwetsbaarheid, signaleren, ontspoorde zorg, wat te doen als je iets ziet of denkt te zien.
Medewerkers van Moviera (Aanpak Huiselijk Geweld) geven het publiek de mogelijkheid om te reageren. Dank zij de vaak humoristische aanpak is het niet alleen narigheid. Het publiek leeft mee, herkent, wordt ontroerd. En gaat verrijkt naar huis.

De themavoorstelling is een initiatief van de werkgroep Huiselijk Geweld en de gemeente Doesburg, in samenwerking met de Buurtacademie. Zij wordt aangeboden aan vrijwilligers die met kwetsbare ouderen te maken hebben of in thuissituaties komen. Zij krijgen een uitnodiging voor een van de voorstellingen die in de loop van dit voorjaar plaatsvinden. Kijk voor een voorproefje alvast op www.doesburgtv.nl. En als u geen uitnodiging ontvangt, en toch graag een van de voorstellingen wil bijwonen, neemt u dan contact op met de Buurtacademie via 0313-712400 of balie@buurtacademie.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.