Home / Doesburg / Eten voor het Hanzefeest

Eten voor het Hanzefeest

DOESBURG – De jaarlijkse benefietavond ten bate van de Hanzefeesten is deze week weer gehouden. De benefiet vormt een belangrijke inkomstenbron voor het grootse middeleeuwse evenement in het centrum van Doesburg, dit jaar op 14 juni.
De ruim vijftig deelnemers bleven tot op de dag zelf in het ongewisse hoe de invulling van de avond eruit zou zien. De ontvangst vond plaats op het roggepleintje. Hier werd men met een kelk Glühwein ontvangen. De verrassingslocatie lag echter om de hoek: De Burgerzaal van het Stadhuis. In de eeuwenoude zaal werd onder de muzikale begeleiding van de middeleeuwse muziekgroep Datura een heerlijk 5-gangen diner genoten. Dat werd als vanouds verzorgd door de Bonte Hond.
Tijdens de avond werd het nieuwe Schouten-kostuum onthult. De schouten vormen een belangrijke schakel tijdens de Hanzefeesten tussen publiek en organisatie. Net als alle circa 500 andere kostuums, zijn ook de nieuwe schouten kostuums gemaakt door de eigen naaigroep, die gedurende het hele jaar in de weer is met de middeleeuwse kledij.
Tijdens de vorige editie van de Hanzefeesten in 2013 hadden twee kunstenaressen uit Doesburg, Gigi Lameris en Angelique Bosman, een live painting act. Het schilderij dat gedurende die dag in de maak was, een tweeluik van drie vierkante meter met een middeleeuwse impressie van Doesburg, is tijdens het benefiet diner geveild. Nadat de diverse partijen flink tegen elkaar op geboden hadden, is uiteindelijk de gemeente Doesburg de trotse eigenaar geworden van het doek. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Hanzefeesten.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.