Home / Doesburg / EO-programma ‘Geloven op 2’ in het teken van Doesburg

EO-programma ‘Geloven op 2’ in het teken van Doesburg

DOESBURG – Het tv-programma Geloven op 2 van de EO staat op 2, 4 en 8 maart in het teken van Doesburg. Saskia ter Welle, Bram Grandia, Ton Stiphout en Mano Dijkman zijn Doesburgers die in die uitzendingen worden geportretteerd. Op de laatste dag sluit de serie af met een maaltijd die presentator Kefah bereidt, met hulp van de Doesburgers.

Saskia ter Welle was jong moeder, maar nu haar kinderen groter zijn gooit ze de boeg om. Ze stort zich op de mode; iets wat haar altijd heeft geboeid. Na een cursus "broderie" in Parijs mag ze op hoog niveau werken in de modewereld. Om de kosten van de dure cursus te kunnen betalen, deelt ze nu haar verworven kennis en vaardigheden. Saskia geeft als een van de weinige in het land broderie-borduurcursussen. Door haar cursussen in Doesburg wil ze vrouwen inspireren om hun dromen waar te maken.

Hij heeft het altijd belangrijk gevonden dat pastoraat vanuit de kerk niet alleen voor de kerkgangers is: ‘Zet die deur open, dat deed Jezus ook.’ Voormalig IKON-pastor Bram Grandia woont al elf jaar in Doesburg. Nu hij sinds augustus met emeritaat is gegaan, wil hij zich inzetten voor deze stad. ‘De kerk heeft een hoge drempel voor nieuwkomers. Het is veel te gezellig na afloop van de kerkdienst. Hou daar toch mee op. Richt je op de buitenstaanders.’

Ex-militairen Ton Stiphout en Mano Dijkman hebben veel narigheid gezien in het leger, en vonden het nu hoogste tijd voor iets zinvols; het roer om! Daarom gaan Ton en Mano het Arsenaal – het meest besproken gebouw van Doesburg dat al sinds mensenheugenis leegstaat – aanpakken. Het is een duurzaam project; met biowinkel, moestuin, bierbrouwerij en restaurant. Mano: “De aarde raakt op. Mijn kinderen en kleinkinderen zullen me ooit vragen wat ik daar aan heb gedaan. Dit dus.”

Tijdens de zaterdaguitzending wordt de week smakelijk afgesloten: presentator Kefah maakt een streekgerecht. Hij heeft zo’n dertig gasten uitgenodigd voor de maaltijd. Gelukkig krijgt Kefah hulp uit Doesburg, maar de druk staat op de ketel.

Voor ‘Geloven op 2’ duiken Mirjam Bouwman en Herman Wegter wekelijks onder in een andere plaats in Nederland. Daar gaan ze op zoek naar inspirerende bewoners en (geloofs)verhalen die het hart raken. Een programma met inspiratie en hoop.

EO-programma ‘Geloven op 2’ in Doesburg, op 2, 4 – 8 maart 2014. Dinsdag tot met zaterdag om 17.05 uur op Nederland 2.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.