Home / Regio / Collectieve inkoopactie zonnepanelen meest succesvol in gemeente Rheden

Collectieve inkoopactie zonnepanelen meest succesvol in gemeente Rheden

REGIO – De regionale inkoopactie Zonnepaneelvoordeel van 28 gemeenten in de Stadsregio Arnhem Nijmegen en Regio Rivierenland is zeer succesvol geweest. In totaal hebben 500 huishoudens, bedrijven en andere organisaties 7.000 zonnepanelen laten installeren. Dat blijkt uit een recente evaluatie van de actie die eind 2013 werd afgesloten.

Het meest succesvol is de actie geweest in de gemeente Rheden. Daar hebben 41 huishoudens 476 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee is de deelname vanuit de gemeente Rheden het hoogst van alle gemeenten uit regio Arnhem-Nijmegen. Daarnaast heeft de gemeente zelf via deze actie 750 zonnepanelen afgenomen die zijn geplaatst op de daken van het gemeentehuis in De Steeg, sporthal de Dumpel in Velp en bibliotheek de Bundel in Dieren.
Wethouder Harriët Tiemens is trots op dit mooie resultaat: ”Het is geweldig dat steeds meer inwoners hun eigen duurzame energie gaan opwekken en op die manier bijdragen aan de ambitie van de gemeente om CO2-neutraal te worden”.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.