Home / Dieren / De beste voorlezers

De beste voorlezers

DIEREN – Het was druk, zaterdag in de Bibliotheek van Dieren. Daar streden zes kandidaten om de titel Voorleeskampioen 2014 van de gemeente Rheden. De jury bestond uit niemand minder dan burgemeester Petra van Wingerden, manager van de Bibliotheek Veluwezoom Astrid de Kleijn en Wil Hagedoorn, voorlezer bij het 50+ voorleesteam. De presentatie was in handen van Carolien van der Waarde. Zij is bij de Bibliotheek Veluwezoom werkzaam als lees/mediacoach.

Noah van Koppenhagen was als eerste aan de beurt en las voor uit Vals, van Mel Wallis de Vries. Janna Hagedoorn volgde met een fragment uit Gideon Samsons Zwarte zwaan. Diede de Coo had gekozen voor een fragment uit Arendsoog en Karlijn van Zutphen voor een stukje uit Mathilde Milligram van Roos Truwant. Isabelle Smits las voor uit Narnia van C.S. Lewis en Sylke Kolkman tenslotte uit De dikke Lena Lijstje van Francine Oomen.

De jury vond het niveau van de voorleeskandidaten erg hoog, maar koos toch unaniem voor Karlijn van Zutphen als winnares van deze Kwart Finale van de Nationale Voorleeswestrijd. Karlijn gaat door naar de vervolgronde op 22 maart in Velp. Als ze die ook wint, mag ze door naar de Provinciale Finale op 12 april in Arnhem en wie weet zelfs naar de Landelijke Finale op 21 mei in Utrecht.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.