Home / Klarenbeek / Locatieraad RK Kerk Klarenbeek ernstig teleurgesteld

Locatieraad RK Kerk Klarenbeek ernstig teleurgesteld

KLARENBEEK – De Locatieraad (voorheen Kerkbestuur) van de R.K. kerk Onze Lieve Vrouwe Ten Hemelopneming in Klarenbeek, heeft een week gehad van grote teleurstellingen. Wat zij niet voor mogelijk hielden, is toch gebeurd. Want ondanks de vele inspanningen die zij in het afgelopen jaar hebben verricht, is door het bestuur van HH Franciscus en Clara hen duidelijk gemaakt dat deze kerk definitief gesloten wordt.

De Locatieraad weet nog niet wanneer dit gaat gebeuren en wat er overblijft van de Klarenbeekse katholieke gemeenschap. De Locatieraad verwacht dat de sluiting op korte termijn zal kunnen gebeuren, maar heeft hierover nog geen duidelijkheid kunnen krijgen.
De Locatieraad heeft dit besluit bijzonder geraakt en het is zeker ook een grote teleurstelling voor de Klarenbekers.

In de nieuwsbrief van de Klarenbeekse katholieke kerk, wijst de Locatieraad op de mogelijkheid om de hoorzitting bij te wonen die op 6 maart wordt gehouden in het parochiecentrum. De bezwaren worden genotuleerd en integraal opgenomen in het dossier op basis waarvan de Aartsbisschop van Utrecht het verzoek het Parochiebestuur weegt. Deze moet uiteindelijk beslissen of de door het parochiebestuur voorgedragen kerken aan de eredienst worden ontrokken. Het wordt een besloten bijeenkomst. Mensen van buiten de parochie zijn niet welkom. Dit om parochianen, in een laatste officiële bijeenkomst, alle ruimte te geven om kenbaar te maken waarom het voor hen onmogelijk zal zijn door kerksluiting nog langer een katholiek leven te leiden.

De Locatieraad roept de katholieke Klarenbekers op zoveel mogelijk te komen: “Het getuigt van verbondenheid en gemeenschapszin om er op deze avond toch te zijn en als stil protest tegen dit onbegrijpelijke besluit. Wij zijn uiteraard wel aanwezig maar hebben nog weinig vertrouwen in het verdere verloop van dit proces en betreuren deze onheilstijding ten zeerste”.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.