Home / Bronkhorst / Gierzwaluwkast in de aanbieding

Gierzwaluwkast in de aanbieding

BRUMMEN – Sinds de tijd van de Romeinen zoekt het zijn nestplaats in stenen gebouwen. De gierzwaluw heeft lange sikkelvormige vleugels en een korte gevorkte staart. Een nuttige vogel welke in de zomerdag erg veel vliegende insecten uit het luchtruim eet. Deze vogels nestelen zich vaak in gaten van gebouwen of onder losliggende dakpannen. Ze zijn trouw aan hun nest en komen ieder jaar terug, maar vaak hebben ‘wij’ deze bestaande bebouwingen alweer gesloopt.

De gemeente Brummen heeft daarom een bedrag beschikbaar gesteld uit het Natuurbewust-Brummen fonds om voorzieningen voor deze vogel te treffen, zoals kasten waar ze zich in kunnen nestelen.
Iedereen die interesse heeft om een kast aan de gevel te krijgen, kan dat kenbaar maken door een mail te sturen aan hjdelooff@gmail.com. Een van de gierzwaluwkast vrijwilligers zal met u kijken of uw plek een geschikte is. Als dat het geval is, wordt er een kast, of misschien wel meer, opgehangen. Ook krijgen deelnemers een cd met lokgeluiden om de gierzwaluwen naar de kast te lokken.

Henk Jan de Looff, tel. 06-23369959

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.