Home / Regio / VVD Kamerleden langs de IJssellijn

VVD Kamerleden langs de IJssellijn

REGIO – Op verzoek van een verontruste bewoner (Thea Hiemstra) en de lokale VVD hebben de tweede Kamerleden Betty de Boer en Remco Dijkstra en Conny Bieze Gedeputeerde van de provincie Gelderland vrijdag een bezoek gebracht aan de gemeente Rheden. Doel van het bezoek was om de Kamerleden inzicht te geven over de mogelijke consequenties van toename van het goederenvervoer per spoor op een aantal gebieden met impact voor het algemene belang binnen de gemeente Rheden.

Met een busje werd langs de IJssellijn gereden en op diverse plaatsen werd gekeken naar de effecten die extra goederen treinen zouden hebben. De thema’s veiligheid, gezondheid, hinder, toeristische economie en ecologie kwamen aan de orde. Door bij bewoners aan het spoor te gaan kijken krijg je een goed idee van wat de effecten zijn. Doordat er met een busje werd rondgereden werd ook ervaren hoe het op dit moment al is gesteld met de oversteekbaarheid van het spoor.
De gemeente benadrukt dat er goede alternatieven voorhanden zijn. Die moeten goed bekeken worden. "Onze lokale VVD staat bekend om de goede contacten binnen de partij zowel naar de provinciale fractie als naar de fractie in de tweede kamer. Dit soort bezoeken is voor ons een kans om tweede kamer leden te informeren over de effecten van besluiten in de tweede kamer". Het was een geslaagd bezoek aldus Jaap Uijthof fractievoorzitter van de VVD fractie in Rheden.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.