Home / Dieren / Openingsrit RTC Veluwerijders voor iedereen die mee willen fietsen

Openingsrit RTC Veluwerijders voor iedereen die mee willen fietsen

DIEREN – Regionale Toerfietsclub De Veluwerijders uit Dieren bestaat dit jaar 45 jaar en dat willen ze vieren. Onder het moto Heb je een racefiets, fiets dan mee wordt iedere sportieve fietser uitgenodigd om de openingsrit van 6o kilometer mee te fietsen. Zowel op zaterdag 1 als op zondag 2 maart wordt gestart op het adres Roodborstlaan (cafetaria) in Dieren.

Iedereen kan bij verschillende groepen aansluiten: zowel op zaterdag als zondag bij groep twee. Zij rijden tussen de 27 en 30 kilometer per uur. Beide dagen vertrekken zij om 09.00 uur. Groep drie rijdt zaterdag en start om 09.30 uur. Zij rijden tussen de 23 en 27 kilometer per uur. Groep vier start op zaterdag om 09.45 uur en rijdt 19 tot 22 kilometer per uur. Op zondag start om 09.00 uur groep één. Zij rijden 30 tot 33 kilometer per uur en damesgroep start ook op zondag om 09.00 uur en rijdt 27 tot 30 kilometer per uur.

Beide dagen wordt een zogenaamde verrassingsrit gereden. De deelnemers weten niet waar zij heen fietsen en welke invulling deze tocht krijgt. Reserveer daarom wat extra tijd voor deze mooie rit en laat je gewoon verrassen. Wat die verrassing is, daar kom je alleen achter wanneer je meefietst. De deelname is gratis. Wel graag aanmelden vóór 27 februari door het sturen van een mail met naam en telefoonnummer naar tc.veluwerijders@gmail.com.

De in 1969 opgerichte vereniging heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de fietssport en doet dat onder meer door het organiseren van fietstochten en het stimuleren van deze sport. Er kan bijna dagelijks een uitgezette fietstocht worden verreden. Naast groepen waarin zowel dames als heren fietsen kent de vereniging ook een damesgroep. Jaarlijks in juni wordt de landelijk bekende Vael Ouwe fietstocht georganiseerd. Deze tocht die rond en over de Veluwe wordt verreden telt jaarlijks 2500 deelnemers.

www.Veluwerijders.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.