Home / Doesburg / Doesburgs college betreurt ontwikkeling bij De Ark

Doesburgs college betreurt ontwikkeling bij De Ark

DOESBURG – Vorige week heeft het bestuur van de oecumenische basisschool De Ark in Doesburg het voornemen bekend gemaakt aan haar leerkrachten en ouders om de locatie Stad te sluiten. Dit vanwege de grote terugloop in het aantal leerlingen en de daaruit voortvloeiende financiële problemen.

Na overleg met Stichting IJsselgraaf is het voornemen dat deze stichting de leerlingen van locatie Beinum en het bijbehorende deel van het personeel overneemt. Het college van B & W heeft begrip voor de moeilijke en pijnlijke beslissing die het bestuur van De Ark heeft moeten nemen. “Met name voor ouders en leerkrachten van De Ark heeft dit besluit ingrijpende gevolgen”, aldus wethouder Peter Bollen.

Ook in de gemeente Doesburg krimpt het leerlingenaantal. In 2011 werden de gezamenlijke basisscholen nog door ruim 1000 kinderen van 4 t/m 12 jaar bezocht. Momenteel zijn dat er ongeveer 800 en in 2020 zijn dat naar verwachting nog ruim 600 leerlingen. Dat is een teruggang van bijna 40%. Dit vraagt om een toekomstbestendige visie op het onderwijs in Doesburg.

Op dinsdagavond 11 februari wordt de gang van zaken en de achterliggende visie op de toekomst van onderwijs in Doesburg uitgelegd en besproken in de commissie maatschappelijke ontwikkeling. De in gezamenlijkheid opgestelde visie wordt dan gepresenteerd waarbij de drie bestuurders van de Ark, IJsselgraaf en de Anne Frankschool als insprekers in de commissie aanwezig zullen zijn. Alle politieke partijen kunnen dan hun vragen stellen. De openbare vergadering begint om 19:30 uur in de raadzaal van het stadhuis.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.