Home / Doesburg / Aanpakken bij De Kolk

Aanpakken bij De Kolk

DOESBURG – De regen viel zaterdag gestaag uit een grauwe hemel. Het leek wel herfst. Maar dat weerhield een aantal leden van de Vogelwerkgroep uit Doesburg niet om stevig de handen uit de mouwen te steken.

Met assistentie van een aantal hulpkrachten werd ‘de Kolk van Smit’, dicht bij de rotonde bij N317 en Zomerweg, ontdaan van een flinke hoeveelheid opslag. Eens in de drie á vier jaar moet er voor gezorgd worden dat de kolk niet dichtgroeit. Op deze manier helpt de Vogelwerkgroep om vooral moerasvogels betere kansen te bieden voor broed- en fourageergelegenheid. Als dit onderhoud niet zou plaatsvinden, zouden bijvoorbeeld rietgors , kleine karekiet en misschien zelfs de roerdomp dit gebied zeker mijden. Ook al omdat het weer niet erg meehielp, kon de klus niet op één dag worden geklaard, dus zal er zeker nog een keer gekapt en gezaagd gaan worden. Dat zal dan in het najaar gebeuren.
De Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doeborgh is op veel verschillende manieren bezig om vogels een steuntje in de rug te bieden in de omgeving van Doesburg. Wie daar ook wel eens bij wil helpen, kan contact opnemen met Hans Jansen (0313-475243) of Aloys Sanders (0316-333088).
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.