Home / Dieren / Kledingbank Dieren zoekt onderdak

Kledingbank Dieren zoekt onderdak

DIEREN – De kledingbank Dieren is op zoek naar een nieuwe ruimte. De kelder onder het inloophuis aan de Spoorstraat 50 is niet alleen te klein geworden maar is echter ook minder toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast is de lucht er bedompt waardoor ook al een aantal vrijwilligers moesten afhaken.

De kleding Dieren is onderdeel van stichting Mensen in de Bijstand (MidB), verstrekt wekelijks ongeveer 200 kledingstukken aan 40 tot 50 personen en heeft daardoor haar maatschappelijk nut ruimschoots bewezen. De kledingbank is dus op zoek naar een goede toegankelijke plek om kleding te presenteren (minimaal 100 m2) en te sorteren en op te slaan (minimaal 30 m2). Het liefst hebben de vrijwilligers ook extra ruimte waar mensen in alle rust hun financiële problemen kunnen voorleggen en bespreken. Nog mooier zou zijn als het een gebouw zou zijn waar meerdere organisaties gebruik van kunnen maken. Organisaties als de voedselbank, het inloophuis, stichting de boei en vluchtelingenwerk. Ook voor hen is er straks geen plek meer aan de Spoorstraat 50. De stichting MidB kan een kleine huur betalen terwijl daarnaast, bij kwijtschelding van een gedeelte van de huur kan, omdat MidB een Algemeen Nut Beogende Instelling –ANBI is, dit als gift van de inkomstenbelasting afgetrokken worden.
De kledingbank is elke vrijdag open voor iedereen van 10.30 tot 14.30 uur, om kleding te halen en te brengen. Voor mensen met weinig geld, aantoonbaar via onder andere de Gelrepas, zijn vijf kledingstukken gratis. Wie meer geld heeft, kan ook meer betalen.

Coördinator, tel. 06-43978361, www.stmidb.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.