Home / Doesburg / SC Doesburg wil vernieuwen

SC Doesburg wil vernieuwen

DOESBURG – Een nieuwe accommodatie en een kunstgrasveld; dat zijn kortgezegd de wensen van Sportclub Doesburg. Momenteel beschikt de voetbalvereniging nog over twee locaties; twee voetbalvelden aan het Ooi en twee voetbalvelden aan de Oranjesingel. “De velden aan het Ooi worden eigenlijk niet mee gebruikt”, vertelt Piet Vree, bestuurslid accommodatie. “Het terrein aan het Ooi ligt er nu brak bij. We gebruiken de velden eigenlijk alleen als reserve.”

De accommodatie bij de voetbalvelden aan de Oranjesingel is erg vervallen. “We zouden ervoor kunnen kiezen te renoveren, met in ons achterhoofd dat dat over een aantal jaren waarschijnlijk weer moet. En dat is zonde. Onze club groeit nog steeds. Er komen komt steeds meer jeugd bij. SC Doesburg telt momenteel 400 leden”, licht Vree toe. Een paar jaar geleden was er nog sprake van of de vereniging überhaupt wel bestaansrecht had, maar dat is nu lang niet meer het geval. Gemeente Doesburg is ook enthousiast en heeft subsidie bij de provincie gevraagd. Dat is inmiddels toegekend en zelf doet de gemeente er ook wat bij, waardoor zij samen 450.000 euro bijdragen. “Dat is niet voldoende. Er is twee miljoen euro nodig. Ik heb er volle vertrouwen in dat we dat bij elkaar gaan krijgen”, zegt de bestuursman.
De huidige cafetaria, gevestigd in het pand van de voetbalvereniging, heeft aangegeven met de plannen mee te werken. “dat zorgt in ieder geval voor een stukje financiering. Maar ook omwonende zijn enthousiast en de leden zelf. Omdat we dit jaar honderd jaar bestaan, zullen we diverse acties houden waarvan de opbrengst naar de nieuwbouw gaat. Maar nieuwe sponsors zijn altijd welkom.” In de zomer moet duidelijk zijn of het geld bij elkaar gesprokkeld wordt. “Gaat dat lukken dan moet in 2015, al is het de laatste dag, de schop erin”, aldus Vree.
Mochten de plannen allemaal doorgaan, dan wil SC Doesburg de voetbalvelden bij het Ooi gebruiken tijdens de verbouwing. Daarna zijn die velden niet meer nodig en kan de gemeente de grond voor andere doeleinden gebruiken. De plannen zijn begin dit jaar gepresenteerd aan leden en omwonenden. De presentatie is terug te vinden op www.sportclubdoesburg.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.