Home / Doesburg / Steeds meer jongeren met diploma van school

Steeds meer jongeren met diploma van school

DOESBURG – Het ministerie van OCW heeft de cijfers van voortijdig schoolverlaten bekend gemaakt. Steeds meer jongeren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs halen hun diploma. Het aantal voortijdig schoolverlaters is het afgelopen schooljaar fors gedaald, ook onder Doesburgse jongeren.

De gezamenlijke Achterhoekse aanpak van vroegtijdig schoolverlaten, komt uitstekend naar voren. Ook Doesburgse jongeren profiteren daarvan.
Het aantal voortijdig schoolverlaters is afgelopen schooljaar fors gedaald naar 27.950 jongeren. Ten opzichte van schooljaar 2011-2012 is dit een daling van 8.300 jongeren. De daling is enerzijds toe te schrijven aan de gezamenlijke inspanningen van scholen, gemeenten en andere partners. Daarnaast is door de aangescherpte meetmethode nu in beeld welke jongeren daadwerkelijk uitgevallen zijn. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers die het ministerie van OCW bekend heeft gemaakt.

Wethouder Peter Bollen is blij om te horen dat de aanpak die we in de Achterhoek toepassen werkt. “Iedere vroegtijdig schoolverlater is er nog altijd één te veel”, aldus wethouder Bollen. “Aan de andere kant is het verheugend om te merken dat onze inzet om de aantallen terug te dringen werkt. Samen met scholen, ouders, werkgevers en het Regionaal Meld en Coördinatiepunt vroegtijdig schoolverlaters (het RMC) wordt veel goed werkt verzet, daarover ben ik tevreden en werken we aan nog verdere daling van de cijfers in de toekomst. Kansen vergroten voor jongeren op de arbeidsmarkt.”

Met deze daling komt de kabinetsdoelstelling van 25.000 vsv’ers in 2016 in zicht. Het Graafschap College in Doetinchem verdient een aparte vermelding. Deze ROC behoort tot de kopgroep van dalers. Het aantal schooluitvallers is hier gedaald met 142. Dit is te danken aan een intensief traject van de regio en Het Graafschap College, waarbij is samengewerkt om een meer sluitende aanpak te realiseren. Hierdoor is de uitval enorm afgenomen. Landelijk verlieten in het schooljaar 2001-2002 zo’n 71.000 jongeren zonder diploma het onderwijs. Nu is dit aantal teruggebracht naar 27.950. Een resultaat om trots op te zijn.
Overigens kon de wethouder de cijfers over de schooluitval uit de regio’s Dieren en Zutphen niet geven.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.