Home / Laag-Soeren / Ontheffing Flora- en faunawet Nimmer Dor verleend

Ontheffing Flora- en faunawet Nimmer Dor verleend

LAAG-SOEREN – Het Ministerie van Economische Zaken heeft een ontheffing verleend van artikel 11 van de Flora- en Faunawet voor het project woonwijk Nimmer Dor in Laag-Soeren. De ontheffing gaat over de in het gebied aanwezige steenuil. De staatssecretaris verwacht dat er door het realiseren van de woonwijk geen ‘permanent negatieve effecten optreden ten aanzien van de aanwezige populatie van de steenuil’. ‘De gunstige staat van instandhouding van de steenuil komt niet in gevaar’, luidt de tekst in de ontheffing.

Wethouder Ron König is blij met het nieuws: “Het verkrijgen van deze ontheffing betekent weer een stap vooruit op weg naar realisatie van de woonwijk. Een ontheffing is noodzakelijk om te kunnen bouwen. We zijn blij dat de staatssecretaris met ons van mening is dat we er alles aan gedaan hebben om schade voor de steenuil te voorkomen. De beoogde inrichting van het plangebied en de fasering van de realisatie van de woonwijk zijn hierbij essentieel.”

Nog deze maand wordt duidelijk of er beroep is ingesteld tegen het in december 2013 vastgestelde bestemmingsplan. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, is Reinbouw van plan de vergunningaanvraag voor de woningen in te dienen.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.