Home / Regio / Attent WWZ wil rapport SP niet in ontvangst nemen

Attent WWZ wil rapport SP niet in ontvangst nemen

REGIO – ‘Minder personeel aanwezig dan gewenst, bewoners komen te weinig buiten, aanbod activiteiten te gering, toezicht onvoldoende geregeld, angstcultuur’, dit zijn enkele conclusies uit het onderzoeksrapport dat de SP heeft aangeboden aan de directie van Attent WWZ. Attent wilde op vrijdag 7 februari het rapport niet in ontvangst nemen.

In april 2013 is de SP een onderzoek gestart naar de zorg bij Attent WWZ. Via een meldpunt en de mail kwamen er veel opmerkingen en klachten binnen. Klachten over de gang van zaken binnen de instelling. Klachten van medewerkers, familie en bewoners. Voor de SP was dit reden genoeg om zelf een kijkje te gaan nemen. Verschillende locaties van Attent werden bezocht. De SP sprak met een grote groep mensen en ook met directie. Op grond daarvan stelden de samenwerkenden SP afdelingen Doesburg, Rheden en Arnhem een kritisch en onderbouwd rapport op. Het rapport is zeker niet alleen negatief over Attent. Maar het kan beter en op meerdere afdelingen. Daarom ook doet de SP zes waardevolle aanbevelingen ter verbetering van de zorg.
De SP hoopt van harte dat de directie de aanbevelingen zoals vermeld in het rapport overneemt om hiermee tot een betere zorg binnen Attent WWZ te komen. Op zaterdag 8 februari zullen de betrokken SP afdelingen het rapport ook aanbieden aan Emile Roemer in Doetinchem.
Het volledige rapport, inclusief aanbiedingsbrief, is op te vragen bij de SP Rheden.

www.rheden.sp.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.