Home / Dieren / ‘Mobiliteit ouderen superbelangrijk’

‘Mobiliteit ouderen superbelangrijk’

DIEREN –  Opa Rheden (Ouderen Politiek Actief), de nieuwste lokale partij in de gemeente Rheden, is in ‘no time’ uit de grond gestampt. Initiatiefnemer Olof Wullink benaderde rond het Kerstreces Lineke Wassenaar uit Dieren. Zij werd enthousiast en een paar weken later telde de partij negen leden op de kieslijst. Wassenaar (55) is momenteel nog raadslid voor de VVD, maar gaat na de gemeenteraadsverkiezingen aan de slag voor Opa-Rheden. Ze blijft lid van de VVD.

Wassenaar: “We zijn nu volop bezig met het verkiezingsprogramma voor Opa, onder de naam Balans Herstellen. Met zijn allen worden we ouder. Meer dan vijftig procent van de inwoners in de gemeente Rheden is 45+. Vanaf die leeftijd behoor je tot de groep ouderen. Het ouderenbeleid is binnen de VVD erg onderbelicht. Ik wil me hard gaan maken voor deze grote groep mensen in onze gemeente!”
Wat Wassenaar opvalt, is dat er op dit moment veel aandacht is voor een kleine groep mensen die veel hulp nodig heeft. “Denk aan de Wmo en Bijstand. Ik wil juist meer aandacht voor het algemeen belang. De focus moet de komende jaren liggen op het zo lang mogelijk zelfstandig wonen van mensen. Ik zeg altijd: ‘wat goed is voor oud, is goed voor iedereen.’ Dus pak die vele scheve stoepen aan! Mobiliteit is ontzettend belangrijk. Het is niet te doen om die scheve stoepen te bewandelen als je slecht ter been bent of met een rollator loopt. Als we met z’n allen geld overhebben voor een Traverse, kan er ook geld naar het verbeteren van de openbare ruimten in het algemeen. En vooral het rechtmaken van de scheve stoepen. Daar hebben we allemaal wat aan.”

Op het verkiezingsprogramma van Opa staat een aantal speerpunten. Zo wil de partij de kloof tussen oud en jong verkleinen en de balans tussen arm en rijk wegenemen. “Jong en oud drijven steeds verder uit elkaar. Ik wil dat een halt toeroepen”, vertelt Wassenaar. “Laat jongeren ouderen maar eens helpen met de gedwongen digitalisering en laat de ouderen bijvoorbeeld gastlessen geven op scholen. Zo breng je ze dichter bij elkaar.”
De balans tussen arm en rijk ligt volgens Wassenaar ook niet helemaal in evenwicht en moet dus herstelt worden. “We hebben hier relatief veel mensen met een uitkering. Dat zorgt voor hoge lasten. Nieuwe starterswoningen mogen wat mij betreft ten koste gaan van sociale huurwoningen. Dat trekt jonge gezinnen en jeugd deze kant op. Zorg daarnaast voor aantrekkelijke werkgelegenheid en maak onze gemeente weer aantrekkelijk voor jonge gezinnen om in te wonen. Want het is toch heerlijk om in onze gemeente op te groeien? Promoot de gemeente Rheden!”

Liberalisme:
Het liberalisme zit voor honderd procent in Wassenaar. Het is voor haar een visie op de samenleving. “Liberalisme is voor mij de vrijheid om te kiezen wat je zelf wil, zonder dat het ten koste gaat van anderen, jezelf ontplooien binnen je eigen mogelijkheden. ” Wassenaar staat dan ook volledig achter het standpunt van Opa dat de gemeente Rheden zoveel mogelijk zelfstandig moet blijven. “Het is belangrijk dat Rheden haar eigen ideeën kan vormgeven. Regel de dingen zo lokaal mogelijk.” Het is voor haar belangrijk naar mogelijkheden te kijken en naar wat wel kan.
De Dierense politicus ziet graag een aantal zaken anders, maar wil toch ook even kwijt dat we best trots op de gemeente Rheden mogen zijn, onder andere omdat de gemeente als één van de weinigen wèl financieel gezond is. Wat ziet ze anders? “In de beleidsnota Minderen met beleid staat een bezuiniging op de binnenwegen. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Het is juist wel belangrijk om aandacht te hebben voor de binnenwegen, want dat zorgt voor een betere mobiliteit van ouderen.” – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.