Home / Klarenbeek / Apeldoorn betaalt mee aan ontsluiting dorpshart Klarenbeek

Apeldoorn betaalt mee aan ontsluiting dorpshart Klarenbeek

KLARENBEEK – Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat, draagt Apeldoorn € 160.000 bij aan de kosten voor een ‘langzaam verkeerroute’ bij de nieuwe voorzieningen die worden gerealiseerd in het dorp Klarenbeek.

Bij de plannen voor het dorp is in het verleden tussen de betrokken gemeenten Voorst en Apeldoorn afgesproken dat er aan de noordzijde woningen zouden worden gebouwd en aan de zuidzijde een ‘voorzieningencluster’. De nieuwe langzaam verkeerroute verbindt noord met zuid, maar biedt ook een doorsteek naar het buitengebied.

In het voorzieningencluster komen op termijn o.a. een sporthal, ruimte voor diverse verenigingen waaronder muziek, EHBO. Het gebouw is bedoeld voor alle bewoners van Klarenbeek.

De financiële bijdrage van Apeldoorn wordt gefinancierd vanuit het budget voor zogenaamde bovenwijkse voorzieningen en de ontsluiting is dan ook het eerste project dat als bovenwijks wordt aangemerkt. Een belangrijk criterium voor het aanwijzen van een project als ‘bovenwijks’ is dat het de infrastructuur verbeterd en dat er een mooie verbinding wordt gevormd met de Groene Mal.

Wethouder Nathan Stukker: “De gemeenteraad heeft mij gevraagd om te onderzoeken of Apeldoorn op de een of andere manier kon bijdragen aan dit plan en ik ben blij dat het op deze manier kan. Het is nu aan de gemeenteraad zelf om zich daarover uit te spreken. Ik denk dat dit goed is voor Klarenbeek maar dat het ook een recreatieve waarde heeft voor de Apeldoorners”.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.