Home / Eerbeek / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Het was zestig jaar op 6 februari verschrikkelijk koud. Het was de dag dat mevrouw en meneer Van Reen – Massink in het huwelijksbootje stapten, dus dat zullen zij niet gauw vergeten. Een gure oostenwind zorgde voor een bittere kou. Het stel reed in koetsjes van de buren naar het gemeentehuis in Twello en had het onderweg verschrikkelijk koud. “We namen af en toe een slokje jenever om warm te blijven”, vertelt mevrouw Van Reen. “De koetsier zat met dekens en een kruikje op de bok.”

Maar, weer of geen weer, het jonge paar gaf elkaar het ja-woord en is nu, zestig jaar later, nog steeds dolgelukkig met elkaar. Het echtpaar Van Reen woont sinds 1990 in Eerbeek, maar bracht het grootste deel van hun huwelijk samen door in het ouderlijk huis van meneer in Empe. Mevrouw van Reen komt uit Voorst, waar zij haar toekomstige man leerde kennen tijdens een toneelavond van de Staatspensionering.
Het stel ging samenwonen in het ouderlijk huis in Empe. Meneer van Reen was er maar druk mee. De boerderij moest worden gerund, was niet groot genoeg om van te kunnen leven. Dus kluste meneer ’s avonds in en om het huis en hield hij samen met zijn moeder – opoe voor de kinderen – de groentetuin bij. Daarnaast werkte hij al sinds zijn vijftiende bij papierfabriek Lona. “Ik heb me in die jaren opgewerkt, maar heb het aanbod afgeslagen om voorman te worden. Ik wilde een vrij man blijven en mijn werk kunnen vergeten als ik de deur achter me dicht trok.” Na 47 jaar ging Van Reen met pensioen, eigenlijk net een half jaar te laat. “Ze begonnen met nieuwe machines en dat was te moeilijk voor me.”
In al die jaren verzorgde zijn vrouw het huishouden en de kinderen, een dochter en een zoon. Ondanks het drukke werk, was er veel tijd en ruimte voor leuke dingen. Mevrouw heeft haar leven lang gezongen, eerst in Voorst en Empe en sinds de verhuizing bij Herleving in Eerbeek. Meneer heeft altijd graag getuinierd en deed fanatiek aan turnen. Na het pensioen van meneer Van Reen heeft het paar de boerderij verkocht. “Toen hadden we ineens tijd en zijn we gaan reizen. We hebben bijna heel Europa gezien.” Het paar heeft altijd veel van dansen gehouden en doet ook nu nog samen aan volksdansen. Op zondagmiddag wordt er samen voetbal gekeken. Meneer van Reen gaat nog graag met de hond van zijn dochter het bos in en maakt dagelijks tochten op de fiets. Ook tijd doorbrengen met de vier kleinkinderen en achterkleinkind vinden zij belangrijk.

Foto: Loco-burgemeester Frans Bruning kwam langs om het echtpaar van Reen te feliciteren met hun zestigjarig huwelijk – foto Linda Peppelman
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.