Home / Regio / Leuke activiteiten tijdens Nationale voorlezen dagen bij SKBE

Leuke activiteiten tijdens Nationale voorlezen dagen bij SKBE

REGIO – Van 22 januari tot en met 1 februari waren de Nationale Voorleesdagen 2014 en dat liet Stichting Kindercentra Brummen en Eerbeek (SKBE) niet ongemerkt voorbij gaan. Er werd op de meerdere locaties op verschillende manier aandacht aan besteed.

Vanuit de Bibliotheek Brummen/Eerbeek kwamen leesconsulenten Irma Reuvekamp en Jolanda Heuting voorlezen. Zij bezochten PSG Immenwijk, PSG Giraffen, KDV Bengelenburg en KDV Bibelebons. Met behulp een vertelkastje met vertelplaten werd het verhaal uit het prentenboek van het jaar 2014 voorgelezen: "KRRR… OKODIL" van Catherine Rayner.
Kroko, “echte” pluche de krokodil, vonden de kinderen best een beetje spannend, maar vooral ook heel leuk!! Hij maakte dit voorleesmoment tot een groot succes. Aan het einde mocht iedereen de knuffel even aaien.

Bij SKBE in Eerbeek lazen kinderen van groep 3 van de Johanna Huiskamp school voor uit hun eigen boekje. De peuters van Kinderdagverblijf Bibelebons en Peuterspeelgroep De Woelwaters luisterden aandachtig met ingespannen koppies. Het was een leuke interactie tussen klein en groot, verdeeld over verschillende voorleeshoekjes. De leeskunsten van de kinderen waren bewonderenswaardig, en dat na pas 4 maanden leesonderwijs.

Het welkomscadeau, dat alle ouders krijgen bij plaatsing van hun kind, kwam goed van pas deze dagen. Het liedje “de krokodil ligt in het water” van de eigen SKBE-lievelingsliedjes-CD paste perfect binnen het thema en werd veelvuldig gedraaid en gezongen met de kinderen.

Een extra activiteit was de ouderavond over interactief voorlezen. Deze werd door het CJG organiseert in samenwerking met de Bibliotheek, Verian, SKBE en St.VoorleesHuis.
Het interactieve programma bestond uit een theorie gedeelte over de taalontwikkeling, bijpassende opdrachten en dvd beelden. Ook vond een kennismaking met St. VoorleesHuis i.o. plaats. Ouders leerden zo meer over het belang van voorlezen, taal en ontwikkeling en kregen leuke tips om het voorlezen voor hun kind nog aantrekkelijker te maken.

Alle activiteiten droegen bij tot inspiratie om te (blijven) voorlezen.
Volgend jaar hoopt SKBE weer op leuk bezoek van de Bibliotheek en de basisschoolleerlingen. Meer informatie over kinderopvang en activiteiten van SKBE kunt u vinden op www.skbe.nl

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.