Home / Loenen / Efkes Anders

Efkes Anders

LOENEN – Zondagmiddag hebben ouderen uit Loenen genoten van een vrolijke zangmiddag die het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek en de Dorpsraad Loenen verzorgden voor deze leeftijdsgroep. De opkomst was boven verwachting. De zaal was goed bezet.

Voor deze extra activiteit op zondag had het bestuur het gezelligheidskoor Efkes Anders uit Barchem uitgenodigd. Sommige leden hadden wat moeite om de Loenerdrift in Loenen te vinden, maar keurig op tijd kon begonnen worden met het concert.
Na het openingswoord door Bruisbeekvoorzitter Ria Blom, begon het koor onder leiding van Gerdi de Roo aan een vrolijk optreden van Nederlands (Rosanne, Laat maar waaien), Duits (Festival der Liebe) en Engelstalige liedjes (Country Road). Voor het merendeel bekende liedjes die de bezoekers konden meeneuriën. Efkes Anders zingt ook in het dialect. De dirigent bracht met haar koor twee liedjes van de Spitfires; Woar is de stroat en A’j denk an oe lèven.
Het koor dat uit 45 leden bestaat, maar in Loenen met een kleinere bezetting kwam zingen, kreeg een goede waardering van de bezoekers. De grote variatie sprak hen vooral aan. De teksten van de liedjes sommigen met aansprekende onderwerpen (Geef de kinderen), was goed te volgen.
Begeleiding van accordeonisten is voor het publiek meer levendiger maar de goede geluidsbanden van de technicus maakte veel goed. Besloten werd met het vrolijke Twiedelie – foto: Han Uenk

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.