Home / Regio / Gratis inbraak-preventieadvies volgens het Politiekeurmerk

Gratis inbraak-preventieadvies volgens het Politiekeurmerk

REGIO – Woninginbraken komen helaas regelmatig voor. De gevolgen voor de gedupeerden zijn groot. Mensen raken niet alleen hun waardevolle spullen kwijt, ook het gevoel voor veiligheid in de eigen woning krijgt een knauw. De gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg werken samen met het Openbaar Ministerie en de politie om woninginbraken tegen te gaan onder de noemer @StopInbraak.

Eén van de maatregelen daartoe is het aanbieden van een gratis inbraakpreventieadvies voor uw woning.

Drie vrijwilligers hebben een opleiding gevolgd bij het Beveiligingscentrum in Wageningen. Zij zijn bereid om uw huis onder de loep te nemen en u van een deskundig advies te voorzien op basis van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als u belangstelling heeft voor een beveiligingsadvies kunt u een e-mail sturen naar: stopinbraak@rheden.nl. U vermeldt in de mail uw naam, adres en telefoonnummer en er wordt dan contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

Het advies is gratis en vrijblijvend. Dat wil zeggen dat het aan u is de aanbevolen maatregelen op te volgen en dat de kosten voor de uitvoering van de maatregelen voor uw eigen rekening zijn. U kunt de geadviseerde maatregelen zelf uitvoeren maar u kunt dit ook door een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen bedrijf laten doen, kijkt u daarvoor op www.politiekeurmerk.nl. Na controle en goedkeuring door een PKVW-erkend bedrijf ontvangt u het certificaat Beveiligde Woning. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven premiekorting op de inboedelverzekering als u over een PKVW-certificaat beschikt.

Gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg werken samen met het Openbaar Ministerie en de politie om woninginbraken tegen te gaan. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben uw hulp bij nodig. Neem daarom zelf de nodige voorzorgsmaatregelen en aarzel niet om van het aangeboden gratis inbraak-preventieadvies gebruik te maken. Ook kunt u het twitteraccount @stopinbraak volgen voor tips en adviezen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.