Home / Doesburg / Doesbrug verstrekt eerste starterslening

Doesbrug verstrekt eerste starterslening

DOESBURG – Afgelopen vrijdag passeerden er twee hypotheekaktes voor de aankoop van één woning in Doesburg door een starter op de woningmarkt. De tweede hypotheek betreft een starterslening. Wethouder Ellen Mulder-Metselaar feliciteerde de dhr. Vuurpijl met zijn woning en de starterslening namens de gemeente. De gemeente stelt een leenbedrag van maximaal € 500.000 beschikbaar. Hiermee hoopt zij 30 tot 40 starters te kunnen bedienen en zo een extra impuls te geven aan de lokale woningmarkt.

Startersleningen worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) namens de gemeente. Voor een starterslening komt iemand in aanmerking, die nog niet eerder eigenaar is geweest van een woning en op dit moment eigenlijk nog onvoldoende inkomen heeft om via een eerste gewone hypotheek een woning te kopen. Met een starterslening, die de eerste jaren aflossingsvrij is, lukt het wel.

Met startersleningen wil gemeente Doesburg een extra impuls geven aan de woningmarkt en met name voor starters het kopen van een huis makkelijker maken. Er is een leenbedrag van maximaal € 500.000 beschikbaar waarmee de gemeente hoopt 30 tot 40 starters te kunnen bedienen. Dit aantal kan worden gehaald, omdat de helft van het leenbedrag wordt betaald door het Rijk, dat hiervoor begin dit jaar € 50 miljoen beschikbaar heeft gesteld. Om in aanmerking te komen voor een starterslening hoeft men niet perse Doesburger te zijn, maar men moet hier natuurlijk wel gaan wonen. Daarnaast geldt dat startersleningen alleen zijn te verkrijgen voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen tot een maximale verwervingsprijs van € 210.000.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.