Home / Dieren / Nieuwe sponsors én Hans Böhm bij Open NK Schaken in Dieren

Nieuwe sponsors én Hans Böhm bij Open NK Schaken in Dieren

DIEREN – De Nederlandse schaakcoryfee Hans Böhm geeft op vrijdag 25 juli commentaar bij het Open NK Schaken in Dieren. VWG Nijhof, Accountants en belastingadviseurs, heeft zich voor drie jaar verbonden als sponsor aan dit op één na grootste schaakevenement in Nederland, dat dit jaar plaatsvindt van 21 tot en met 31 juli in Sporthal en Zalencentrum Theothorne.

Het sponsorcontract met VWGNijhof werd vrijdag door vennoot Eric Schuurman en het bestuur van de toernooistichting getekend in Zalencentrum Theothorne. Daar presenteerde ook Jos Rochette van Desvio Design een voorstel voor een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, die het toernooi herkenbaarder zullen gaan maken. Ook heeft het Stimuleringsfonds van de Rabobank Arnhem en Omstreken een bedrag beschikbaar gesteld voor het toernooi.

Het bestuur van de Stichting Open Nederlands Kampioenschap Schaken is al begonnen met het werven van sterke (groot-)meesters voor de hoofdgroep. Speciale aandacht wordt hierbij gegeven aan damesspelers. “Wij willen ook aan het damesschaak een impuls geven,” zegt toernooidirecteur Ap Lammers. “Voor één van hen is hier tenslotte een plaats te verwerven in het Nederlands Vrouwenkampioenschap van 2015. Maar het is ook gewoon leuk om meer speelsters in ons toernooi te hebben. Daarom gaan we, in samenwerking met Erika Sziva van schaakwinkel De Beste Zet, speciale damesprijzen invoeren.”

Ook voor de jeugd zal er weer extra aandacht zijn. Piepjonge beginnende spelers kunnen met het spel kennismaken via trainingen in de Bibliotheek Dieren en rondleidingen tijdens het toernooi. Voor de al wat ervarener jeugd wordt gepoogd enkele trainings- en commentaarsessies te beleggen in samenwerking met de Velpse SchaakVereniging, die momenteel een flinke bloei doormaakt. Verder zal Hans Böhm op vrijdagmiddag 25 juli commentaar geven op de belangrijkste partijen van het toernooi. Böhm zal ook deelnemen aan het traditionele snelschaaktoernooi op deze vrijdagavond.

Het open toernooi streeft verder naar een intensieve uitwisseling met buitenlandse schakers. Een groep van tien jonge spelers uit Turks Cyprus heeft zich al aangemeld voor het toernooi. Zij zullen tijdens de speeldagen met hun trainer verblijven in Bed & Breakfast ‘Het Huis met de Leeuwenkoppen’ van Dierenaar Constant Pos – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.