Home / Eerbeek / Jubilarissen FNV-Bondgenoten

Jubilarissen FNV-Bondgenoten

EERBEEK – Tijdens de jaarlijkse jubilarissenavond van FNV-Bondgenoten afdeling Midden-Veluwe, in De Korenmolen in Eerbeek, werden liefst 52 jubilarissen in het zonnetje gezet vanwege hun langdurige lidmaatschap van de vakbond.

Jaap van Beek opende deze avond en feliciteerde namens het bestuur de jubilarissen met hun langdurig lidmaatschap van de bond.

Hierna gaf hij het woord aan de bestuurder van FNV-Bondgenoten Lokaal Jaap Visser.
Die ging in zijn verhaal in op de oprichting van de vakbond. Eigenlijk begon dat na 1865 met het uitgraven van het Noordzeekanaal. Na 1890 werden de eerste vakbonden gesticht, waaronder de bekendste was de Diamantbewerkersbond. Maar er onstonden ook andere kleinere bonden, als een soort verzekering. Dit zie je volgens Visser nu ook weer gebeuren, als je kijkt naar de ZZP-ers. Deze gaan ook steeds meer samenwerking zoeken ten aan zien van verzekeringen en andere voorzieningen.
Ook bedankte hij speciaal de vrouwen, die toch achter hun man staan, vooral in de beginjaren van het plakken van de zegels, als de bode iedere week geld op kwam halen.

Nadat de jubilarissen met partner zich te goed hadden gedaan aan het stampotten buffet, heeft hij de jubilarissen persoonlijk naar voren geroepen en hun het Bondsinsigne opgespeld met daar bijbehorende felicitaties. Een speciaal verhaal had hij voor de voorzitter van de afdeling, Tonny Klomp, die 50-jaar lid was. Hij bedankte hem voor alle werkzaamheden die hij voor de vakorganisatie doet en gedaan heeft. Ook haalde hij aan waarom het zo belangrijk is om zulke avonden te organiseren voor de leden.

25-Jarige Jubilarissen:
G.F. v/d Beld; J. Schipper; H. Elyzen; M.J.G. Gruben; M. Westerhof; A. Willems; H. Zee; A. Brouwer; M.J.H. Meurs; W.H.B. Schotpoort Boekelder; B.J. Hummelink; P. Dieseraad; H. Draayer en L. Zuetenhorst uit Eerbeek; S.H. Willems; A.J.Denekamp; T.J.Sangers; G.J. Oosterman en B.J.M. Hendriksen uit Loenen; J. Vriezekolk; H.W. Hulleman; H.K. v/d Worp en W.H. Olthof uit Klarenbeek.

40-Jarige Jubilarissen:
T. Minnen; M. Grube; D. Kaatman; J. Romeyn; A. Visscher; M.H. Nyhof; E.W. te Pas; J.A. de Krosse; H. Leeflang; F. van Eijken; J. Sangers en P. Alberts uit Eerbeek; Sopjes; W.Havekes en T. Modderkolk uit Loenen en M.J. Kok uit Klarenbeek.

50-Jarige Jubilarissen:
B. Hindriks; B.J. Bruntink; W. Zomer; A.W. Berends; A.J. Klomp; E. Stap; W.Westerink; C.H. Bosgoed; J. Nieuwenhuis en A. Westerink uit Eerbeek en J. Jochems uit Loenen.

60-Jarige Jubilarissen:
H. Rabelink uit Eerbeek en H. Westhof uit Loenen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.