Home / Giesbeek / Henk Kock 40 jaar lid van St. Gregorius Giesbeek

Henk Kock 40 jaar lid van St. Gregorius Giesbeek

GIESBEEK – Henk Kock is vorige week gehuldigd vanwege het 40-jarig lidmaatschap bij fanfarekorps St. Gregorius. Dit gebeurde tijdens het traditionele Jaarfeest van de fanfare. Henk werd toegesproken door zijn zoon Johan, die het voorzitterschap op 23 januari tijdens de jaarlijkse ledenvergadering had overgenomen van zijn vader.

Voor de huldiging verwelkomde Henk de aanwezigen in de zaal en deelde mee dat hij na 10 jaar zijn functie als voorzitter wilde overdragen aan zijn zoon. “Ik ben trots dat Johan deze functie van me overneemt en zie dit met vertrouwen tegemoet. Ik hoop dat hij net zoveel medewerking krijgt van leden als ik heb ervaren als voorzitter. Ik bedank bestuursleden en de vereniging voor het vertrouwen dat jullie me hebben gegeven.“ Daarna was het de beurt aan Johan, die vertelde het een enorme eer te vinden om, als eerste taak als nieuwe voorzitter van St. Gregorius, zijn eigen vader te mogen huldigen.

Henk Kock, geboren in de Steeg in 1948, begon als 5-jarig jongetje als tamboer bij muziekvereniging Excelsior in Ellecom-De Steeg, waar hij dertien jaar lid was. Eind jaren ‘60 en begin jaren ‘70 was Henk de drummer van beat-band ‘The Rustics’. Door optredens met de band in Het Hof van Giesbeek kwam hij Ineke tegen. In 1972 kwam Henk vanuit De Steeg de IJssel over, trouwde met Ineke en kwam in Giesbeek wonen. Jan Soethof, toen uitbater van Het Hof van Giesbeek vroeg Henk destijds om bij de fanfare te komen. En dat gebeurde…

Sinds 1 juni 1973 is Kock lid van St. Gregorius. Als muzikant heeft hij zijn sporen binnen het korps wel verdiend. Henk begon op concerttrom, daarna werd hij vaste paukenist van het orkest. Wie kent niet zijn geconcentreerde blik tijdens het muziek maken? Bijna hard op mee tellend, zodat hij op het juiste moment zijn roffels kon laten horen. Door zijn liefde en passie voor slagwerk is Henk ruim 30 jaar instructeur geweest van de slagwerkgroep. Een onmisbare instructeur, die op zijn eigen manier van les geven de jeugd wist en weet te stimuleren. Trots was hij op de allerkleinsten, wanneer ze tijdens een concert samen met Henk hun eerste slagwerkmars hadden geslagen.

Als tamboer-maître is Henk al ruim 25 jaar het gezicht van St. Gregorius op de weg. Met zijn gezicht in de plooi en het geven van strakke commando’s, vaak luidkeels, weet hij de vereniging in het gareel te houden. Vol trots marcheert hij dan met ‘zijn’ Gregorius door de straten.

Henk Kock bekleedt daarnaast bijna 35 jaar een bestuursfunctie binnen St. Gregorius! Vanaf 4 februari 1979 is hij bestuurslid en in 1995 werd hij vice-voorzitter. In januari 2003 is hij vervolgens voorzitter van de vereniging geworden. En nu heeft hij besloten een stapje terug te doen en zijn voorzitterschap over te dragen aan zoon Johan. Met een bestuursfunctie als vice-voorzitter blijft Henk zich in ieder geval de komende drie jaren inzetten binnen het bestuur en kan hij Johan ondersteunen.

Kock staat midden in de vereniging. Hij kan met iedereen overweg; jong en oud. Vooral bij de jeugd heeft hij een speciaal plekje verworven. Wanneer er een examen is, gaat Henk mee om de jeugd een hart onder de riem te steken. Ook is hij bij veel verenigingsactiviteiten betrokken. Henk is iemand die stimuleert en motiveert.

Ook maakt hij al jaren deel uit van de organisatie van Sails & Music. Hij heeft in deze organisatie ook weer een behoorlijk takenpakket, waaronder het werven van sponsoren. Ook deze taak vervuld hij op zijn geheel eigen wijze van persoonlijke benadering. Tevens biedt hij de helpende hand bij de organisatie van de Geraniumverkoop, Antiekbeurzen en Vlooienmarkten.
Zonder zijn vrouw Ineke aan zijn zijde had Henk dit alles nooit kunnen doen. Ineke is een stimulerende factor achter Henk en draagt de vereniging eveneens een warm hart toe.

Henk Kock werd door Johan Kock bedankt, namens bestuur en alle leden, voor 10 mooie jaren van voorzitterschap en gefeliciteerd met zijn 40-jarig lidmaatschap bij St. Gregorius. De jubilaris heeft te kennen gegeven dat hij zich nog vele jaren wil in zetten voor deze vereniging. Een oorkonde, het bijbehorende speldje van de KNFM en de bloemen maakten de bijzondere huldiging compleet.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.