Home / Ellecom / Award voor Dushi Huis

Award voor Dushi Huis

ELLECOM – Ambassadeurs Johnny de Mol en Babette van Veen van Stichting Het Vergeten Kind, reikten zaterdag de ‘Kind Centraal’ award uit aan Dushi Huis oprichter Alex de Bokx.

De eerste ‘Kind Centraal’ award werd uitgereikt namens Stichting Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation. Deze award zal jaarlijks worden uitgereikt aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon, fondsenwervend activiteit die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden. Het Dushi Huis dat Alex de Bokx twaalf jaar geleden in Ellecom begon, biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar een veilige woonplek volgens het Dushi-concept. Het leven in een Dushi Huis verloopt voor de kinderen zoveel mogelijk als een gewoon gezinsleven. Ze gaan naar school, maken huiswerk, krijgen muziekles, spelen buiten, gaan sporten. De kinderen leven met elkaar in het huis en krijgen de kans dingen te ontdekken, plezier te hebben en hun gevoelens te uiten. Alex de Bokx had geen enkele ervaring op dit gebied, toen hij zijn Dushi Huis begon. Intussen dient hij met zijn aanpak en werkwijze als een voorbeeld van hoe het ook kan in de opvang van ‘vergeten kinderen’

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.