Home / Zevenaar / Zevenaar stuurt bewoners berichtje als afval aan de straat moet

Zevenaar stuurt bewoners berichtje als afval aan de straat moet

ZEVENAAR – De Zevenaar app is onlangs uitgebreid met de afvalkalender. In deze module kunnen inwoners de eerstvolgende inzamelmomenten van alle afvalsoorten opvragen. Er kan ook voor worden gekozen om per afvalsoort automatisch een bericht (pushnotificatie) te ontvangen op een gewenst tijdstip. Dan krijgt de gebruiker op de dag dat het afval wordt opgehaald of daags tevoren automatisch een seintje dat het afval aan moet worden geboden.

Na het intoetsen van postcode en huisnummer krijgt men in de app een overzicht van de inzameldagen van het komende kwartaal te zien. De locatie kan zonder melding worden opgeslagen, maar er kunnen ook eenvoudig meldingen worden ingesteld. Bij het instellen van de meldingen kan worden gekozen voor een tijdstip op de dag zelf (standaard) of een tijdstip daags tevoren. Per afvalsoort is een beschrijving opgenomen.

De afvalkalender is ook via een zogenaamde webwidget op www.zevenaar.nl > digitale balie > afvalkalender te raadplegen. Na het invullen van postcode en huisnummer, zijn in één oogopslag de eerstvolgende inzamelmomenten te zien.

De Zevenaar-app is sinds begin vorig jaar beschikbaar. Naast de afvalkalender, geeft de app ook informatie over vergunningen (met pushnotificatie), een overzicht van alle evenementen, actueel nieuws van en algemene informatie over de gemeente. De app is inmiddels ruim 3300 keer gedownload en meer dan 30.000 keer geraadpleegd. De Zevenaar app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestel en is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.