Home / De Steeg / Gemeente Rheden aantrekkelijker voor bezoekers

Gemeente Rheden aantrekkelijker voor bezoekers

DE STEEG – In de afgelopen vier jaar is op allerlei fronten veel werk verricht om de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van de toeristisch-recreatieve branche in de gemeente Rheden te stimuleren. Nieuwe initiatieven zijn ontplooid om meer bezoekers naar de gemeente te halen.

Wat er precies is gedaan, valt te lezen in de evaluatie van het Toeristisch Recreatief Ontwikkelingsplan (TROP), genaamd ‘Rheden op z’n best; tussen IJssel en Veluwezoom’. Daaruit blijkt dat veel zaken die in de nota waren genoemd, opgepakt en uitgevoerd zijn. De nota is in 2008 opgesteld samen met betrokken ondernemers, het Toeristisch Platform, Saxion Hogeschool en RBT KAN en bestond uit vijf thema’s: Veluwezoom Volledig, Verleden, Verblijf, Vertier en evenementen.

Daarnaast is de toeristisch-recreatieve monitor uitgevoerd om inzicht te krijgen in de economische betekenis van toerisme en recreatie in de gemeente. Uit deze monitor blijkt dat de overnachtingen en het meerdaagse verblijf licht zijn gestegen, dat de toeristen zes procent meer besteden in de gemeente Rheden en dat vijf procent van de werkgelegenheid wordt vertegenwoordigd door de T&R sector.
Wethouder Hans Elsenaar toont zich tevreden met de uitkomsten van de evaluatie. “Samen met ondernemers zijn veel zaken opgepakt en een aantal zaken krijgt nog aandacht in een volgend plan. Er is veel energie gestoken in het initiëren van nieuw aanbod voor bezoekers zoals luisterkeien, liberationroute, landgoederenroute, ommetjes en workshops voor ondernemers in de T&R branche. Ook is aandacht besteed aan het bevorderen van het wintertoerisme op de Posbank. Daarnaast zijn bestaande producten verbeterd zoals toeristische bewijzering en infrastructuur. Ook zijn de contacten met de ondernemers en instellingen die evenementen organiseren geïntensiveerd en verbeterd.”

 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.