Home / Velp / Bloemschikken met groenten

Bloemschikken met groenten

VELP – De Bloemschiktopper 2014 van Groenhorst Velp is bekend; Joey Beekman uit Arnhem blonk uit met zijn werk en kreeg welverdiend de eretitel.

Zaterdag om 14.00 uur waren de stemmen geteld. Bezoekers die de open dagen van Groenhorst Velp bezochten, mochten traditiegetrouw deze week stemmen op het bloemstuk dat hen het meest aansprak. De hele school stond voor de gelegenheid vol indrukwekkende baliestukken.
Drieëntwintig examenleerlingen vmbo bloemsierkunst streden om de titel Bloemschiktopper 2014. Daarnaast verdient de winnaar een fashion bon van 25 euro.
De opdracht is niet zomaar een opdracht, het werk telt mee voor het examen. Dit jaar was de opdracht het maken van een baliestuk. Leerlingen mochten kiezen uit een centraal punt of parallel schikking en er moesten minimaal drie groenten in verwerkt zijn, met de keus uit witlof, tuinbonen, citroen, aardappelen of knoflook. Behalve bezoekers van de open dag beoordeelde ook docent Marieke Kersten het werk met een cijfer voor het examenvak. In de week van 3 februari wordt de winnaar in het zonnetje gezet.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.