Home / Bronkhorst / Roos Stevens voorleeskampioen

Roos Stevens voorleeskampioen

BRUMMEN – Twaalf (8 meisjes en 4 jongens) van de basisscholen uit de gemeente Brummen hebben zaterdag 1 februari deelgenomen aan de kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd welke plaatsvond in de bibliotheek Brummen.
De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Brummen gekomen. De spanning was af te lezen van alle gezichten. Eén voor één namen de kandidaten plaats in de zetel om een fragment van ca. 5 minuten voor te lezen uit een boek van zijn of haar keuze.
Ondertussen had de jury, bestaande uit wethouder Frans Bruning (tevens juryvoorzitter) Agave Kruijssen (schrijver) en Marieke Gitz (bestuurslid bibliotheek Brummen/Voorst) de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten één winnaar te kiezen.
Als voorzitter van de jury benadrukte de wethouder dat alle 12 deelnemers al kampioen zijn door het feit dat ze meedoen aan deze wedstrijd. Per slot zijn ze al voorleeskampioen op hun eigen school. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt was het juryrapport over deelnemers als volgt: Daphne Karmiggelt (Oecumenische Basisschool) leefde zich heel goed in in het verhaal en was overduidelijk ook aan het genieten tijdens het voorlezen. Bowie Bruins (C. van Leeuwen) sleepte haar luisteraars helemaal mee in ’t verhaal door de dialogen met spanning in haar stem voor te lezen. Bo de Wilde (De Dobbelsteen) viel op door haar goede inleiding en door de wijze waarop ze heel rustig haar verhaal voorlas. ‘’zo moet je voorlezen, want dan neem je iedereen mee’’ was de toevoeging van de jury.
De jury was onder de indruk van de inleiding van Victoria van Veen (de Rietgors) maar ook hoe ze het verhaal voorlas. Het waren voor Victoria herkenbare dingen omdat ze ook zelf op hockey zit en dat was merkbaar door het plezier dat ze uitstraalde met het voorlezen.
Thijs Klein Hekkelder (Cornelis Jetses) leefde zich zo in in zijn boek dat het leek of hij zelf het spook was. Heel goed! Romee Beker (de Krullevaar) kreeg het compliment dat ze een dapper fragment voorlas, en zette het drama heel goed neer. Stan Steenkamp (J. Huiskampschool) nam de jury helemaal mee zodat de jury aan ‘t eind ook helemaal gruwelden was.
Sybe van den Top (Pancratius) begon op een leuke manier en las zo overtuigend voor dat hij zelf wel de hoofdpersoon leek.
Noa de Vries (de Triangel) wist de spanning zo goed over te brengen dat iedereen zat te rillen van angst op de stoel. De jury vond het boek Griezels een leuke keuze van Emma te Bokkel (Wilhelminaschool) en vond het ‘’vieze’’ verhaal daarbij bijzonder goed voorgelezen.
De jury was onder de indruk van het boek van Astrid Lindgren gekozen door Harm Steenbergen (J.H. Isings). ‘’dan kom je van goeden huize!’’ aldus de jury. En tot slot de winnares Roos Stevens (de Vossestaart). Roos vertelde zo vertuigend het verhaal uit ‘’dagboek van een muts’’ dat iedereen met haar meeleefde en dat de jury wel snapt dat ze heel graag een I-phone wil hebben. Kortom een terechte winnares! Roos mag de gemeente Brummen gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd.
Alle kinderen kregen als dank een oorkonde en een tas met een presentje erin.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.