Home / Bronkhorst / DWV/De Spreng verliest thuis van De Treffers met 9 – 12

DWV/De Spreng verliest thuis van De Treffers met 9 – 12

BRUMMEN – De mannen van de startgemeenschap DWV/De Spreng hebben ook zaterdag het tij nog niet doen keren. In het thuisbad Rhienderoord werd de wedstrijd tegen De Treffers uit Rosmalen met 9 – 12 verloren. Met de onderste plaats wordt de situatie voor de poloërs uit Brummen/Eerbeek en Doesburg nu toch wel zorgelijk.
 

De nestor van de voetbalcoaches in Nederland, Guus Hiddink, woont allang niet meer in de Achterhoek, maar binnen grachtengordel van Amsterdam. Uit het Amsterdamse idioom heeft hij een mooi woord opgepikt: gogme. Dat woord gebruikt hij graag om aan te geven dat een speler wel of niet slim genoeg is om in de top mee te kunnen. En juist aan dat gogme ontbreekt het een beetje bij DWV/De Spreng. Zaterdag werd gespeeld tegen de nummer 2 van de landelijke vierde klasse KNZB. Na een wat slap begin herpakte de thuisploeg zich aardig. Maar veel te vaak werden er onnodige, lees niet slimme, overtredingen gemaakt, waardoor er 16 keer een speler voor 20 seconden naar de kant moest. Gelukkig voor DWV/De Spreng hadden de mannen uit Rosmalen veel kansen nodig om te scoren.

Eigenlijk was de wedstrijd na drie minuten al gespeeld met een achterstand van 0 – 3. Het eerste doelpunt voor DWV/De Spreng viel pas na vier minuten uit een slingerworp van Emmo Elshof. Met dat doelpunt hervond de thuisploeg ook weer wat zelfvertrouwen. Aan het eind van het tweede speldeel was de achterstand nog maar 4 – 5. Maar de Treffers staan niet voor niets op de tweede plaats. In het derde speldeel en in de eerste minuten van het vierde speldeel werd dat ook wel duidelijk. De veelvuldige manmeer situaties werden door de bezoekers toen bekwaam verzilverd.
 

Zorgelijk, dat is de situatie waar DWV/De Spreng in verkeert. De mannen staan onderaan, met een achterstand van vijf punten op de één na laatste. Met nog acht wedstrijden te gaan, is het nog niet hopeloos. En de mannen kunnen gewoon beter. Dat bleek wel in het laatste deel van de wedstrijd. Vier keer achter elkaar werd er door de thuisploeg gescoord. In de komende wedstrijden tegen de middenmoters moeten de mannen die inzet de hele wedstrijd tonen. Dan komen de punten vanzelf.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.