Home / Bronkhorst / Aanbesteding scholenclusters Brummen van start

Aanbesteding scholenclusters Brummen van start

BRUMMEN – De nieuwe aanbestedingsprocedure voor de bouw van drie nieuwe scholenclusters in de gemeente Brummen is onlangs in gang gezet. Er wordt nu opnieuw gezocht naar bedrijven die de drie gebouwen willen ontwerpen en bouwen. Als de procedure goed verkoopt, worden de scholen eind volgend jaar opgeleverd.

Al eerder werd een aanbestedingsprocedure gestart voor de bouw van de scholenclusters. Bezwaar van één van de aanbieders heeft er echter voor gezorgd dat het Gerechtshof de gemeente de opdracht heeft gegeven de bouw opnieuw aan te besteden. Hoewel dit een flinke tegenvaller was qua tijd, heeft de gemeente Brummen de gelegenheid aangegrepen om het plan nog wat te actualiseren en aan te passen. Er is in overleg met de scholen zelfs gekozen voor een nieuwe indeling van de scholenclusters.
Aan de Sweelinckstraat in Eerbeek komt een nieuw gebouw voor de Cornelis Jetses en de Triangel. Aan de Lorentzstraat in Eerbeek worden de C. van Leeuwenschool en de Enk gehuisvest en aan de Meengatstraat in Brummen komt een nieuw pand voor de Wilhelminaschool en de Oecumenische basisschool. Iedere clusterschool wordt bij de aanbesteding gezien als apart perceel, waarvoor een marktpartij zich kan inschrijven. Na een voorselectie worden vijf aanbieders geselecteerd om mee te doen aan de gunningsfase van de aanbesteding.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.