Home / Hummelo / Herinrichting Huiskamer Hummelo opgeknipt

Herinrichting Huiskamer Hummelo opgeknipt

HUMMELO – Doordat op dit moment niet alle financiële middelen beschikbaar zijn, wordt de herinrichting van de dorpskern Hummelo in delen opgeknipt. Per onderdeel wordt bekeken was uitgevoerd kan worden.

Het gaat hier om herinrichting van de zogenaamde Huiskamer van Hummelo, het gebied tussen de kruising Dorpsstraat – Keppelseweg bij de Gouden Karper tot de kruising Dorpsstraat – Van Heekerenweg, inclusief parkeerplaats, bij FF naar Steef. Het herinrichtingsplan is opgesteld door een klankbordgroep, bestaande uit inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Toen bleek dat niet het hele dorp zou kunnen worden opgeknapt, heeft de groep prioriteit gegeven aan de Huiskamer.

Na de realisatie van de rondweg hebben de doorgaande wegen in het dorp, de Dorpsstraat, Zelhemseweg en Keppelseweg, een andere functie gekregen. De provincie wil de wegen overdragen aan de gemeente Bronckhorst, die ze dan anders in kan richten naar het huidige gebruik. Hiervoor krijgt Bronckhorst 240.000 euro van de provincie. Verwacht wordt dat 140.000 euro werkelijk nodig is voor het achterstallig onderhoud aan de wegen zelf. De overige 100.000 euro zou kunnen worden gebruikt voor herinrichting. De gemeente heeft zelf daarbij 250.000 euro beschikbaar gesteld.
Het gecombineerde bedrag van 350.000 euro is echter niet genoeg voor de plannen zoals die er momenteel liggen. Uitvoeren van de maatregelen zoals die in het herinrichtingplan staan, gaat ongeveer 650.000 euro kosten. Herinrichting van de hele Huiskamer zit er dus niet in.

In overleg met de Dorpsraad Hummelo wil de gemeente het plan nu in stukjes opknippen. Aannemers geven per onderdeel een prijsopgaaf, waarna wordt bekeken welke onderdelen kunnen worden uitgevoerd en welke zullen moeten wachten. De klankbordgroep blijft betrokken bij het maken van de keuzes en verdere uitwerking van een definitief ontwerp, dat binnen het budget past.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.