Home / Giesbeek / Giese Pan in Giesbeek eindelijk officiële woonwijk

Giese Pan in Giesbeek eindelijk officiële woonwijk

GIESBEEK – Het is zover: de Giese Pan is officieel een woonwijk van de gemeente Zevenaar. Op 20 december 2004 is door de raad van de toenmalige gemeente Angerlo, inmiddels opgegaan in Zevenaar, besloten permanente bewoning van de verschillende recreatie-appartementen te legaliseren. Hierdoor kon het proces worden opgestart voor het omzetten van de recreatiebestemming naar een woon/recreatiebestemming.

Op dinsdag 21 mei 2013 heeft het college van B en W van Zevenaar ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan en de transitieovereenkomst Giese Pan. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan daarna op 27 november 2013 vastgesteld. Ondanks de ingediende zienswijzen, is er geen beroep ingesteld. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden en is legaal permanent wonen op Giese Pan een feit.

Aan een traject van een kleine tien jaar is daarmee een einde gekomen. Zo voldoen de appartementen – gebouwd als vakantiewoningen en als zodanig ook verkocht – aan de wettelijke eisen die worden gesteld in het Bouwbesluit. Door het ondertekenen van de transitieovereenkomst en het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure, is Giese Pan nu officieel een woonwijk van de gemeente Zevenaar.
Tijdens het proces is er intensief contact geweest tussen de gemeente, het bestuur van de vereniging van eigenaren (VVE) van Giese Pan, de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat. Na een lang proces is er een positief resultaat. Een resultaat dat door goede samenwerking met alle partijen is bereikt, zo benadrukt de gemeente

Omdat Giese Pan buitendijks ligt, is extra aandacht besteed aan veiligheid. Dit in verband met mogelijke calamiteiten in het geval van hoog water. Met name de kwaliteit en hoogte van de oever is onderzocht en verzekerd is dat de kwaliteit bij zeer hoog water gewaarborgd is. De gemeente Zevenaar neemt het beheer en onderhoud van het openbaar gebied op zich, met uitzondering van de oever. Daarvoor blijft de VVE Giese Pan verantwoordelijk.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.