Home / Bronkhorst / Trouw op stap voor het Reumafonds

Trouw op stap voor het Reumafonds

BRUMMEN – Suze Zijlstra, Ingrid Bos en Henny Brouwer (niet op de foto), zijn de motor achter de collecte voor het Reumafonds in Brummen, Leuvenheim en Oeken. Zij zorgen er elk jaar voor dat in maart de 60 collectanten van het Reumafonds met een bus op pad kunnen gaan om geld in te zamelen. Het Reumafonds is ontzettend dankbaar voor het werk dat deze dames al jarenlang belangeloos doen en heeft ze daarom in het zonnetje gezet!

Suze gaat dit jaar voor het 31ste jaar als wijkhoofd de collectanten die in haar wijk wonen weer bellen om afspraken te maken voor de collecte, die gehouden wordt van 10 t/m 15 maart. Zij vindt het belangrijk om vrijwillig iets te doen voor de medemens. Suze collecteert ook al 31 jaar zelf met veel plezier: ”Het Reumafonds is vertrouwd en bekend bij iedereen. Als je aanbelt als collectant, zijn de mensen altijd aardig en vriendelijk en als je je wijk hebt gelopen, geeft dat een goed gevoel”.

De ziekte treft bijna 2 miljoen mensen in Nederland, er is altijd wel iemand in de familie of kennissenkring die een reumatische aandoening heeft. Dit geldt zeker ook voor Ingrid Bos, haar partner heeft al sinds zijn 17e jaar reuma. Dat is haar motivatie om al 21 jaar zich in te zetten voor het Reumafonds. Eerst door alleen te collecteren, later werd ze gevraagd om in Brummen en Leuvenheim de collecte te coördineren. Ingrid collecteert zelf ook nog altijd. Zij doet dit vrijwilligerswerk naast haar werk. Zelfs in een druk leven past een collecte! “Het kost maar een paar uurtjes tijd en met deze kleine investering kan je iets goeds doen”, vinden Suze en Ingrid.
Ingrid heeft nog een tip: als iedereen een potje met kleingeld bij de voordeur zet, hoef je een collectant nooit ‘nee’ te verkopen!

Ook Henny Brouwer uit Leuvenheim is al ruim 20 jaar actief voor het Reumafonds. Zij is begonnen als collectant in Brabant en is na de verhuizing doorgegaan met het collecteren, eerst in Brummen, later in Leuvenheim. Sinds 7 jaar organiseert ze de collecte als wijkhoofd in Leuvenheim.

Het geld dat opgehaald wordt door de collectanten, wordt besteed aan onderzoek naar reuma. Het fonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van giften. Dit jaar is de collecte van 10 tot en met 15 maart.
Suze, Henny en Ingrid zijn overigens nog op zoek naar collectanten, u kunt zich aanmelden bij Ingrid: T 0575-567531 of per mail: ingrid.bos@xs4all.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Reumafonds: www.reumafonds.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.